Sport
ČETVRTA UTAKMICA FINALA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA

Mursaši imaju zadatak da promociju prvaka Hrvatske presele iz Gradskog vrta
Objavljeno 3. svibnja, 2024.
Mladost u Osijek stiže sa vodstvom od 2-1 u seriji, a novi odbojkaški spektakl počinje u nedjelju od 20 sati
Pred nama je još jedna vrhunska odbojkaška nedjeljna večer (od 20 sati) u Maloj dvorani Gradski vrt i četvrti okršaj Murse-Osijek i Mladosti u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske. Prije sedam dana domaćin je nanio prvi poraz aktualnom prvaku uopće ove sezone u domaćim okvirima, ali Zagrepčani pak sada u slavonsku metropolu dolaze sa željom da potvrde primat.

Povela je Mladost 2-1 u seriji nakon što je u četvrtak na svom parketu upisala pobjedu s jednakim rezultatom kojim su okončane i dvije prethodne utakmice. No mogla je treća otići i u peti set, nisu mursaši bili daleko od “brejka”, iako su na Savi dva seta bili u potpuno podređenom položaju. Domaćin je u tih 45 minuta bio nedodirljiv. Sjajno su servirali, blokirali (8-1), osvojili su i 17 poena na suparničke pogreške. Ma sve im je polazilo za rukom, pa su Osječani osvojili 16 u prvom i samo 11 poena u drugom setu. Izgledalo je da će ubrzo krenuti kući.

- Igrao je domaćin sjajno dva seta. U obrani im lopta nije pala u polje, početnim udarcem uzdrmali su naš prijam, trebalo je vremena da se smirimo i posložimo naše redove. Kada se to dogodilo, utakmica je dobila na neizvjesnosti. Nakon dobitka seta, dobri smo i u četvrtom, a u samoj završnici poremetila su nas dva dobra servisa Cvancigera. Da nisu, moglo se i u peti set, a tada bi, vjerujem, sve opcije bile otvorene. Malo smo kasno proigrali, ali, ponavljam, dva seta je protivnik igrao sjajno - priznaje trener odbojkaša s Drave, Zvonimir Bogdanović.

Pokušao je u tim kriznim trenutcima izmjenama malo prodrmati svoju momčad, ali na kraju je ona startna sedmorka u trećem setu pokazala da može na pravi način igrati ovu seriju, koja je sada ponovo u Gradskom vrtu. Postoji mogućnost da ona u nedjelju navečer i završi i da Mladost drugu sezonu zaredom proslavi naslov na istom mjestu. Domaćin je pak svjestan da ima alate da to odgodi za četiri dana. Mursa-Osijek želi još jednom otići u Zagreb.

- Sve tri utakmice pokazale su da se možemo nositi s momčadi koja je u ulozi favorita i koju sada jedna pobjeda dijeli od titule. Imaju dvije prigode, ali i mi želimo doći do svoje prve. Prije tjedan dana odigrali smo odlično na našem parketu, morat ćemo to ponoviti ako želimo igrati majstoricu - jasan je Bogdanović.

Nada se, kaže, da će neki njegovi igrači koji imaju problema s ozljedama ostati na nogama, sposobni odigrati još dva susreta.

- Ovo je finale, dečki ne žele propustiti ni jedan dvoboj, svjesni da je ulog velik. Ima Vuković već neko vrijeme problema s koljenom, noga nije u najboljem redu ni Đirliću, ali obojica su stisnula zube. Momčad je motivirana maksimalno, atmosfera je dobra, igramo dobro, stoga nema razloga da se ne nadamo i petom dvoboju - smatra Zvonimir Bogdanović. N. Benčina
Mladost u Osijek stiže s vodstvom od 2-1 u seriji, a novi odbojkaški spektakl počinje u nedjelju od 20 sati

TREĆA UTAKMICA
MLADOST       3

MURSA-OSIJEK       1

ZAGREB - Dom odbojke “Bojan Stranić”. Gledatelja: 300. Suci: Brozić i Krušljić

MLADOST: Goč, Cvancinger, Smolej, Repek, Gajić, Jakopec, Pervan (L), Milić, Stanković, Ivić, Vlašić, Ecker, M. Busak Vidaković (L)

MURSA-OSIJEK: Ivančić, Vuković, Giljanović, Marszalek, Viloria, Perillus, Đirlić (L), Dugandžić, Šunjo, Škugor, Šoš, T. Busak Vidaković, Verasto, Bečeheli (L)

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:16, 25:11, 18:25, 25:23

KAKO BUBANJ KAŽE
U cijelom doigravanju osječki odbojkaši imaju bučnu te uglavnom i brojnu podršku s tribina. Prije tjedan dana tribine Male dvorane bile su dobro ispunjene, očekuje se to i ove nedjelje. Bubnjevi s Drave neka odjekuju i ovaj put, a sve s nadom da će se nakon dvoboja ponovo zapjevati “Mursa ole...”

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike