Sport
DODATNE KVALIFIKACIJE KOŠARKAŠA

Brokeri ponovo idu na Kvarner po iskupljenje i povratak među elitu
Objavljeno 3. svibnja, 2024.
Ako žele izboriti premijerligaški status, košarkašima s Drave suđeno je da na tom putu budu bolji od neke momčadi s Kvarnera. Prvi pokušaj nije bio uspješan, u doigravanju za naslov prvaka Prve lige Vrijednosnice Osijek izgubile su finalnu seriju od Riječana. Odučila je majstorica, koju Brokeri nisu odradili na razini i Kvarner 2010 je nakon sedam godina izborio povratak u društvo najboljih hrvatskih košarkaških klubova. Kluba s Drave tamo nema već drugu sezonu, a hoće li se pronaći povratnička staza, saznat ćemo nakon dvije utakmice dodatnih kvalifikacija. U njima će Osječani odmjeriti snage s DepoLinkom Škrljevo.

Prije samo četiri dana realna je bila mogućnost da VROS osvoji prvoligaški naslov. Izdanje prikazano na riječkoj Kozali nije bilo premijerligaško, daleko od toga. U možda najvažnijih 40 minuta sezone igrači Domagoja Kujundžića na parketu su bili neprepoznatljivi.

- Od tri odigrali smo jednu pravu utakmicu, i to onu na našem parketu. Naravno, to je nedovoljno za konačnu pobjedu, koju je na kraju zasluženo odnio Kvarner 2010. Teško mi je objasniti razloge naše loše igre u majstorici, gdje smo već na poluvremenu bili u prevelikom zaostatku. Nismo imali energiju, agresivnost, gubili smo lopte, htjeli smo napade brzo rješavati, nismo imali strpljenja i koncentracije. Oni su, s druge strane, sve naše poklone objeručke prihvatili. Za razliku od nas, pogađali su otvorene šutove, trice, kada su brzo došli do velike prednosti, imali su sigurnost i samopouzdanje, čemu smo mi sami dosta pomogli. Šteta, ali još smo u igri - kaže Kujundžić.

Trener je u kratkom vremenu trebao prije svega psihološki podići svlačionicu i uvjeriti je da Premijer liga još nije izgubljena. Za povratak treba biti bolji od momčadi koja je u aktualnoj sezoni zauzela pretposljednje, 11. mjesto u konkurenciji najboljih košarkaških kolektiva. U 33 utakmice Škrljevo je upisalo samo sedam pobjeda, ali s obzirom na status u ovoj miniseriji ima ulogu favorita. Barm u prvoj utakmici, na svom parketu, koja se igra u subotu od 19 sati u SD-u Kostrena.

- U ovakvim serijama mislim da je dobro što uzvrat igramo na našem parketu. Ali bit će teško. Čeka nas dobra momčad, kao i u našoj momčadi, glavni igrač im je Amerikanac (Hallowell zabija 16,4 i ima 4,3 asistencije), ostatak bekovske linije čine mladi i talentirani igrači. Iskusnija im je centarska linija, Stanojević i naš Krajina. Odluka će pasti u Gradskom vrtu, a na nama je da u subotu navečer ostvarimo što povoljniji ishod - kaže trener Domagoj Kujundžić. N. Benčina
VAŽAN JE SVAKI KOŠ
Ova serija, za razliku od prethodne, ne igra se na dvije pobjede, nego na bolji rezultat iz dvije utakmice. Tako se, u slučaju da prvi dvoboj završi bez pobjednika, ne igra produžetak. Jasno je da o putniku u Premijer ligu može odlučivati koš-razlika, stoga će svaki ubačaj ili promašaj imati težinu. Ako obje momčadi ostvare pobjede, bit će presudno tko je slavio s većom razlikom. Uzvratni suset je u Osijeku 8. svibnja u 17 sati.

Možda ste propustili...

MADRIĐANI SU U JOŠ JEDNOM FINALU

Real je napravio ono što Real radi

BIJELO-PLAVI IZMEĐU "RAJA I PAKLA"

Bitka za Europu: Neizvjesnost je na vrhuncu

Najčitanije iz rubrike