TvObzor
“WINGS FOR LIFE WORLD RUN” U NEDJELJU NA NOVOJ TV

Utrka koja ujedinjuje svijet
Objavljeno 3. svibnja, 2024.

Prva nedjelja u svibnju rezervirana je za "Wings for Life World Run", humanitarno-trkački spektakl u kojem će 11. put po redu, na šest kontinenata, stotine tisuća sudionika istovremeno trčati za isti cilj – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Ova utrka omiljena je i u Hrvatskoj; na startu na zadarskoj Liburnskoj obali okupit će se osam tisuća natjecatelja i natjecateljica kojima će duž cijele rute, sve do Šibenskog mosta, podršku davati mnoštvo navijača.



Prijenos spektakularnog starta utrke gledatelji će moći pratiti na Novoj TV od 12.30 sati. Specijalnu emisiju uređuje Ivana Ivančić, a voditeljsku palicu prijenosa dijele Mia Kovačić i Vlado Boban, koji će s gledateljima dijeliti najnovije informacije s terena, razgovarati s poznatim sportašima i sudionicima utrke, kao i specijalnim gostima.

- Ponosna sam što već godinama imam priliku sudjelovati na ovom projektu, on je postao mnogo više od posla, postao je dio mene. S nestrpljenjem iščekujemo biti dio predivne zadarske atmosfere, dio zajednice koja radi za isti plemeniti cilj. Uz to, nema ljepšeg načina za obilježiti početak ljetne sezone - slika koju stvaramo našu obalu diljem svijeta prezentira u najljepšem mogućem svjetlu - rekla je Mia, a Vlado je dodao: "Već 10 godina dio sam ovog projekta koji već odavno ne doživljavam kao posao. U Zadru smo već kao doma, svi osjećamo tu jedinstvenu pozitivnu energiju. Ne možemo dočekati nedjelju i start utrke."

U utrci “Wings for Life World Run” moguće je sudjelovati na jednoj od šest službenih lokacija (u Zadru, Ljubljani, Beču, Zugu, Poznanu i Münchenu) ili bilo gdje na svijetu putem aplikacije. Utrka je glavni izvor prihoda zaklade Wings for Life, koja od 2004. podržava i financira istraživanja usmjerena na pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine. Iznosom je dosad financirano 299 projekata u 20 zemalja. D.M.
Najčitanije iz rubrike