Sport
BROKERI SPREMNI ZA MAJSTORICU

Cijela sezona stat će u ovih 40 minuta
Objavljeno 30. travnja, 2024.
Odlučujuća utakmica za naslov prvaka između Kvarnera i Vrijednosnica Osijek igra se u Rijeci s početkom u 18 sati
Ispada na kraju da se sve svodi na jednu utakmicu. Tko će biti prvak Prve hrvatske lige košarkaša i tko će direktno izboriti plasman u elitni razred, odlučit će treća utakmica finalne serija doigravanja. Kvarner 2010 i Vrijednosnice Osijek ulaze u majstoricu s istim ciljem. Pobjeda i promocija bile su zacrtane još u ranu jesen prošle godine, kada je sezona i počela. U međuvremenu je odigrano 26 kola ligaškog dijela, a Riječani i Brokeri su potom odradili i četiri susreta u doigravanju, od kojih su dva bila međusobna u aktualnoj završnici. Svatko je dobio jedan, a tko dobije drugi, može večeras slaviti titulu.

Po svemu onome što smo dosada vidjeli, možemo reći da su izgledi podjednaki. Ako ćemo tražiti neke prednosti, onda ih Riječani imaju jer su najbolje odradili osnovni dio, te u trećoj utakmici imaju prednost domaćeg parketa. S druge strane, Osječani su dobili tri od četiri međusobna dvoboja, a posebno ohrabruje izdanje od prije tri dana, kada je protivnik deklasiran u Maloj dvorani Gradski vrt (80:66).

- Na kraju rasplet kakav su mnogi i očekivali. Kvarner 2010 zasluženo je osvojio ligaški dio, a međusobni su dvoboji pokazali da se itekako možemo nositi s njima. Nije da nam bukvalno leže, ali na neki način oni imaju fizionomiju kao prava momčad, a takve nam više odgovaraju nego neke drukčije koncepcije. Dobili smo ih tri puta ove sezone, loše smo odigrali prvi okršaj finala u Rijeci, gdje smo imali previše izgubljenih lopti i gdje smo promašili previše čistih situacija. U drugom dvoboju bili smo koncentriraniji, na višoj momčadskoj razini i zasluženo smo stigli do treće utakmice. U njoj su izgledi 50 - 50. Mislim da je i psihološka prednost sada ipak na našoj strani, ali ne smije se zanemariti prednost domaćeg parketa, stoga je sve otvoreno - smatra trener košarkaša s Drave Domagoj Kujundžić.

Uoči drugog susreta pritisak je bio na njegovoj momčadi, koja ga je potpuno s leđa skinula nakon prve četvrtine, u kojoj stvari na parketu nisu funkcionirale kako je trebalo. Jedan od poteza koji je donio stabilnost bio je ulazak iskusnog Veljka Budimira, kapetana, koji je sjajno odradio polufinalnu seriju sa Samoborom, a sada se od njega očekuje da povede suigrače i prema najvrjednijoj pobjedi sezone.

- Ima još popravni za onoga tko izgubi, ali ne želimo se naći u toj situaciji. Optimizam nam daje izdanje koje smo pokazali u tri četvrtine osječke utakmice, kao i činjenica da smo već treći put dobili prvog nositelja. Treba u obzir uzeti i izdanje koje smo imali u prvom finalnom dvoboju, takvo ne smijemo ponoviti. Nema tu puno filozofije, moramo spriječiti njihov napadački skok i smanjiti broj izgubljenih lopti, što nas je koštalo prije šest dana. Na njihovoj strani je domaći teren i iskustvo, imaju više igrača koji su igrali na daleko višoj razini od ove. Ali mi smo pokazali da možemo igrati s njima i pobjeđivati. Moramo biti čvrsti, agresivni, izići na parket s vjerom u sebe da možemo do naslova - kaže kapetan osječkog broda, koji još jedna pobjeda dijeli od ulaska u premijernu luku.

Nino Benčina
PORAŽENI SLJEDEĆEG TJEDNA NA POPRAVAK
Pobjednik treće utakmice izborit će i direktnu promociju u FAVBET Premijer ligu. Poraženi ne ostaje praznih ruku, ipak će imati drugu prigodu dokopati se elite. Tko navečer ode poražen iz Dvorane “Dinko Lukarić” na Kozali, igrat će dvije utakmice protiv pretposljednjeg sastava iz PL-a, a to je DepoLink Škrljevo. Poznati su i datumi obaju dvoboja, prvom je domaćin još uvijek aktulani prvoligaš 4. svibnja, a četiri dana poslije, u srijedu, igra se kod viceprvaka Prve lige. Ako obje momčadi ostvare pobjedu, o pobjedniku dodatnih kvalifikacija odlučivat će koš-razlika.

Veljko Budimir kapetan VROS-a

Optimizam nam daje izdanje koje smo pokazali u tri četvrtine osječke utakmice, kao i činjenica da smo već treći put dobili prvog nositelja. Treba u obzir uzeti i izdanje koje smo imali u prvom finalnom dvoboju, takvo ne smijemo ponoviti.

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO: HRVATI NAJUSPJEŠNIJI

Obarači ruke osvojili 12 medalja

SUĐENJE PONOVNO U SREDIŠTU POZORNOSTI

Zoran Zekić: Moramo dići glas jer zaslužujemo bolje

Najčitanije iz rubrike