Regija
DAN OTVORENIH VRATA POSEBNIH ODJELA OŠ “A. G. MATOŠ”

Učenici su pokazali što znaju i raznježili publiku
Objavljeno 27. travnja, 2024.
VINKOVCI



Učenici i učitelji posebnih odjela OŠ "Antun Gustav Matoš" tradicionalnim Danom otvorenih vrata pokazali su roditeljima i prijateljima što su naučili. Priredbom na kojoj su neumorno pjevali, recitirali i glumili i ovaj su put iznenadili i raznježili publiku. U sportskoj je dvorani Ivan Jukić, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture, pripremio različite natjecateljske igre. Odmjerili su snage s učenicima iz srodnih škola i centara u skakanju u vreći, nošenju loptica na badmintonskim reketima, bacanju medicinke, skoku u dalj s mjesta, povlačenju užeta, "karike na marike" i skoku na strunjači.

Učiteljica edukacijsko-rehabilitacijskog profila Martina Goluža kaže kako je priprema trajala skoro tri mjeseca, od izrade kostima, pripreme recitacija i koregrafija pa do izvođenja, a u sudjelovala je većina učenika. "Njih ovo posebno raduje, o tome pričaju cijele godine jer vole pokazati ono što najbolje znaju", kaže.

Dario Dragun, ravnatelj OŠ "A. G.v Matoš", podsjeća kako u posebnim odjelima imaju 61 učenika u 13 razrednih odjela, 8 skupina, 5 kombiniranih razrednih odjela i 1 produženi stručni postupak, a imaju i 8 učenika na nastavi u kući koji se školuju u dva programa. "Kao što naši učenici idu u druge škole i centre, tako i oni dolaze k nama, natječu se, dobivaju medalje, druže se, i to je zapravo ono što je djeci najbitnije", kaže Dragun. M.F.
Možda ste propustili...

UČENICI I NASTAVNICI EKONOMSKE ŠKOLE I. DOMCA U AKCIJI CK-A

Prvi put krv darovalo čak 25 osoba

NADBISKUPIJSKI SUSRET 25. SVIBNJA

Ministranti će se družiti u Županji

Najčitanije iz rubrike