Regija
UČENIČKI SAJAM HOBIJA

I umjetnost ispijanja kave među hobijima
Objavljeno 27. travnja, 2024.
SLATINA



U tjednu obilježavanja Dana škole te u okviru provedbe ERASMUS+ projekta pod nazivom "Sustainable Extracurricular Activities for Students (SEAS)", u velikom predvorju i školskim hodnicima u Srednjoj školi Marka Marulića održan je Sajam hobija.

- Ovaj projekt pružio nam je nova znanja, nezaboravna iskustva i donio draga prijateljstva, pa jedva čekamo provoditi nove aktivnosti koje imamo u planu, a današnji sajam samo je jedna od tih aktivnosti, ali prije svega prilika da iziđemo iz učionica, družimo se i naučimo nešto novo jedni o drugima. Kada smo vidjeli da se na sajam prijavilo stotinjak učenika s više od 40 različitih hobija i aktivnosti u slobodno vrijeme, bili smo sigurni da je sve ovo bilo nešto više od obične ideje. Velika nam je želja sajam organizirati i sljedeće godine, a najviše zbog toga što to od nas očekuju naši učenici - rekla je u pozdravnom govoru na svečanosti otvorenja sajma prof. Sanja Špoljarić.

Učenicima škole koji su na poziv nastavnika organizatora sajma htjeli pokazati posjetiteljima čime se bave u slobodno vrijeme pridružilo se i nekoliko učenika Industrijsko-obrtničke škole i slatinskih osnovnih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca te gosti Erasmus+ projekta iz Rumunjske, četvero nastavnika i 17 učenika iz škole Liceul Teoretic "Avram Iancu" iz mjesta Brada.

Učenički hobiji razvrstani su u nekoliko kategorija (kolekcionarstvo, glazba, sport, zdrav život, kreativnost, zabava), a među zastupljenim hobijima bio je niz različitih sportskih aktivnosti, crtanje, slikanje i fotografiranje, čitanje, povijest, rukotvorstvo, vrtlarstvo, informatika, astronomija, slavenska mitologija, pa čak i umjetnost ispijanja kave. Na svečanosti otvorenja nastupio je školski vokalno-instrumentalni sastav, zbor učenika, profesora i gostiju izveo je pjesmu prigodnog naziva "Working on a Dream", a gošće iz Rumunjske održale su i malu modnu reviju.

Da sajam nije organiziran tek da se nešto radi, nego je to manifestacija koja ima određene ciljeve, uvjerila nas je prof. Špoljarić.

- Ovim sajmom želimo pokazati raznolikost interesa naših učenika, ali i istaknuti ono što im je svima zajedničko, a to je strast. Svaki od hobija ili aktivnosti kojima se naši učenici bave u slobodno vrijeme prožet je satima truda, marljive vježbe i usavršavanja vještina - kaže prof. Sanja Špoljarić.

Istaknimo da su i organizatori i posjetitelji bili iznenađeni raznolikošću hobija kojima se učenici bave te da su iznimno zadovoljni odzivom i talentom brojnih izlagača.

Petar Žarković
Škola oblikuje um učenika, a hobiji duh
- Želimo također upozoriti na važnost njegovanja hobija jer dok škola oblikuje umove učenika, hobiji oblikuju njihov duh i čine ih jedinstvenima. Također, želimo dati priliku našim učenicima da se pohvale i pokažu svojim vršnjacima i nastavnicima čime se bave, a što je najvažnije, želimo reći našim učenicima da smo ponosni na njih, da svatko od njih na svoj jedinstven način doprinosi našoj školi te da im želimo da se nastave baviti svime što ih veseli i što ih čini boljim osobama, a hobiji to sigurno čine. Osim svega toga, na ovom sajmu učenici su se međusobno bolje upoznali, a pronašli su i zajedničke interese s drugim učenicima i nastavnicima - kaže prof. Sanja Špoljarić.

Možda ste propustili...

ULOŽENO GOTOVO DEVET MILIJUNA EURA - 6,7 MILIJUNA IZ EU-A

Obnovljena stara gradska jezgra s Iločkim zidinama

PROJEKT O VAŽNOSTI PREHRANE

Belomanastirci preko Erasmusa+ u Litvu

Najčitanije iz rubrike