Tehno
TEST: HONOR X8B

Pruža više od očekivanog
Objavljeno 26. travnja, 2024.
Konfiguracija kamere pruža solidne rezultate za svoj cjenovni rang
HONOR X8b je stigao i svojom niskom cijenom od samo 250 eura iznenadio sve. Ako ste u potrazi za novim uređajem, a budžet vam nije velik, nastavite čitati kako biste saznali više o ovom odličnom telefonu.

Dizajn X8b nastavlja tradiciju svojih prethodnika, X8a i X6a. Stražnja strana otkriva trostruki modul kamere u četvrtastom rasporedu (3 leće + 1 bljeskalica), a stražnji poklopac matiran je kako bi pružio dodatnu udobnost. Metalni okvir s blago zaobljenim rubovima pridaje mu premium osjećaj, a stražnji poklopac uspješno se odupire mrljama od otisaka prstiju. Dimenzije mjere 161,05 x 74,55 x 6,78 mm, a težina je za današnje pojmove nevjerojatno lakih 166 grama.

Specifikacije


Tehničke specifikacije telefona obećavaju da ovaj pametni može toga dosta pružiti. Tako ispod haube kuca Snapdragon 680 čipset, kojem društvo pravi 8 GB RAM-a + 256 GB prostora za pohranu. Na temelju ovih tehničkih specifikacija X8b se može smatrati pristojnim telefonom srednjeg ranga. Snapdragon 680 čipset nije najmoćniji, ali pruža dovoljno performansi za svakodnevne zadatke. Ponuđena je samo jedna varijanta memorije - 8 GB RAM-a + 256 GB prostora za pohranu, ali možete proširiti RAM do ukupno 16 GB zahvaljujući 8 GB RAM Turbo tehnologiji. To je korisno za one koji uživaju u povremenim mobilnim igrama, iako za zahtjevnije igre poput Asphalt 9 i Genshin Impact trebate prilagoditi postavke kako bi igra glatko funkcionirala. Magic Capsule je jedna od značajki koja ističe X8b, slično kao Appleov Dynamic Island, pruža korisne informacije i obavijesti u stvarnom vremenu. AMOLED zaslon dijagonale 6,7-inčni i FHD+ rezolucije ima 90 Hz osvježavanje, a pruža ugodno vizualno iskustvo, s vrhunskom svjetlinom od 2000 nita, što ga čini lako čitljivim i pod izravnim Sunčevim svjetlom, dok Always-On Display olakšava provjeru informacija bez otključavanja telefona.

Više od očekivanja


Rad na MagicOS 7.2 baziranom na Androidu 13, operativni sustav Honor X8b nudi jednostavno korisničko iskustvo, s mogućnošću prilagodbe po želji, ali dolazi s unaprijed instaliranim aplikacijama poput Facebooka, TikToka, Netflixa i Booking.com, koje se, srećom, mogu deinstalirati.

Za one koji ne igraju igre ili se ne koriste kamerom često X8b nudi dovoljno snage baterije za cijeli dan uz 4500 mAh bateriju i brzo punjenje od 35 W, dok konfiguracija kamere pruža solidne rezultate za svoj cjenovni rang, uključujući različite načine snimanja poput AI portreta i noćnog načina. U konačnici, X8b predstavlja konkurentan izbor u srednjem segmentu tržišta pametnih telefona, stoga naše preporuke su tu.

Marin REŽIĆ
Tehničke specifikacije telefona obećavaju da ovaj pametni može toga dosta pružiti

Možda ste propustili...

HUAWEI U DUBAIJU NAJAVIO NOVOSTI ZA 7. SVIBNJA

Lansiranje novih proizvoda

TVRTKA EPSON PREDSTAVLJA VIŠENAMJENSKE PISAČE

Evolucija u linijskom tintnom ispisu bez upotrebe topline

DOSAD NEVIĐENO ISKUSTVO STREAMINGA

Sonos predstavlja potpuno preoblikovanu aplikaciju