Novosti
"PRESTANITE GLUMITI MORALNE VERTIKALE"

Vesna Vučemilović o ljevici: Svi koji se s njima ne slažu automatski su za nešto krivi
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Matematika je vrlo jasna, stranke desno od centra su osvojile većinu, HDZ je relativni pobjednik izbora... normalno je da onaj tko je relativni pobjednik pokuša prvi i dobije mandat za sastavljanje vlade - poručila je Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista gostujući u HRT-ovom Studiju 4. Dodala da se mora poštivati volja birača jer "da su birači htjeli stranke ljevice na vlasti onda bi glasali za njih".

Bio je to odgovor Daliji Orešković koja je novi mandat dobila na listi SDP-ove koalicije, a koja je prethodno izjavila kako "sam čin upuštanja u pregovore s HDZ-om predstavlja na neki način izdaju ne samo određenog biračkog tijela, nego izdaju nacionalnih interesa". Na tezu da su dvije trećine biračkog tijela tražile smjenu HDZ-a, Vučemilović ističe da opozicija nije jedno, unisono tijelo. Slijedio je pravi verbalni okršaj dvaju političarki.

- Mi smo ideološki na potpuno suprotnim stranama. Cijelo sam vrijeme govorila da neću podržati vladu koju sastavlja Zoran Milanović. Tako da podržati to što sad Zoran Milanović pokušava složiti, u mome bi slučaju bila izdaja birača koji su me preferencijalno zaokružili - rekla je Vučemilović.

- U ovakvom trenutku, kada su se građani ipak izjasnili za promjenu, vjerujem da je dobar dio birača, pa i ovih koji su preferencijalno zaokružili kolegicu Vučemilović, nisu računali na to da će se pravdati s nekakvom ideologijom kako bi dala podršku trećem mandatu - poručila Orešković.

- To je moraliziranje i dijeljenje lekcija od strane političara na ljevici, koji smatraju da su svi koji se s njima ne slažu automatski za nešto krivi... Ja imam svoj svjetonazor i smatram da politike bez ideologije nema... Ako vam je netko kriv što niste pobijedili, to su Sandra Benčić i Tomislav Tomašević, stranka Možemo koja je odlučila samostalno izaći na izbore. Obratite se njima, a nemojte držati lekcije, moralizirati i glumiti nekakve moralne vertikale. Svi znamo kakva je bila i vlada Zorana Milanovića koja je također imala cijeli niz korupcijskih afera. Samo ću vam spomenuti tadašnjeg ministra poljoprivrede Jakovinu, zbog kojeg je Hrvatska izgubila milijarde iz europskih fondova - poručila je Vučemilović i zaključila da bi se "Frankenštajn vlada" koju se sada pokušava složiti "raspala prije nego što bi se sastala". H
Možda ste propustili...

ISTRAGA PROTIV TRIJU OSOBA I JEDNE TVRTKE ZBOG SUMNJE NA POČINJENJE SUBVENCIJSKE PREVARE

EPPO istražuje višemilijunsku prijevaru s novcem za obnovu nakon potresa

ZBOG SUMNJE NA KORUPCIJU UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK MINISTRICE KULTURE

Obuljen Koržinek: Priopćenje EPPO-a potvrđuje da smo spriječili prijevaru

Najčitanije iz rubrike