Sport
EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji
Objavljeno 18. travnja, 2024.
Legenda njemačkog nogometa, 63-godišnji Rudi Völler, produžio je ugovor na mjestu sportskog direktora Njemačkog nogometnog saveza do 2026. godine, ali tamošnja se javnost pita što će biti s izbornikom Julianom Nagelsmannom, kojem ugovor istječe ovog ljeta, nakon Europskog prvenstva, kojemu su Nijemci domaćini. Nagelsmann je još prije najavio da će napustiti izborničku funkciju, bez obzira na to kako Njemačka prošla na Euru, jer se želi posvetiti klupskom nogometu.

- On je mlad, simpatičan i uspješan trener. Prvi sam podržao njegovo dovođenje. Znao sam da je on idealan izbor nakon razlaza od Hansija Flicka. On je vrhunski trener koji želi biti uspješan. Mislim da mu je jako teško odlučiti između kluba i saveza, ali, naravno, još ćemo razgovarati. Koliko znam, ima ponuda iz nekoliko vrlo uglednih europskih klubova, onih s najviše razine. Zato ga i shvaćam, u nama iz Saveza ima podršku - poručio je Völler, dodavši da ipak želi znati na čemu je reprezentacija i da se odluka oko izbornika što prije riješi.

- Želimo svi zajedno da se ovo pitanje što prije riješi. Ne želim da se tijekom Eura stalno priča o izborniku, u fokusu nam je rezultat, jer zna se što je naš cilj na prvenstvu koje igramo kod kuće. I zato ne želimo ovu neizvjesnost. Nagelsmann to jako dobro zna i razumije.

Nova priča u Njemačkoj je i da bi se Nagelsmann mogao vratiti na klupu minhenskog Bayerna. Sky je već objavio da je izbornik Njemačke jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Bayerna, razgovori su se navodno intenzivirali i napredovali, a Bayern Naglesmannu nudi ugovor na četiri godine i 36-godišnjak nema ništa protiv povratka u Muenchen. Sky tvrdi da će u slučaju povratka Nagelsmann imati bezrezervnu podršku šefova bavarkog kluba, za razliku od prošlog mandata. Osim Nagelsmanna među kandidatima za novog trenera Bayerna su Roberto De Zerbi (Brighton) i Unai Emery (Aston Villa). I. Li.
Samo da se ovo što prije riješi, želimo da Nagelsmann ostane na klupi reprezentacije

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike