Regija
IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca
Objavljeno 16. travnja, 2024.
VINKOVCINa Dječjem odjelu vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice na Svjetski dan umjetnosti otvorena je izložba čija je tema Blackout poezija, a priredila ju je Hrvatska udruga školskih knjižničara Vukovarsko-srijemske županije. Izložbu su organizirale i otvorile Anita Tufekčić, predsjednica Podružnice Vukovarsko-srijemske županije Hrvatske udruge školskih knjižničara, Vlatka Vujčić, tajnica Podružnice, i Jelena Cvrković, knjižničarka i prof. hrvatskoga jezika i književnosti.

Blackout ili erasure (poezija zatamnjenja) postupak je gdje se od postojećeg teksta, starih knjiga ili novina, pravi novi tekst ili pjesma i tako nastaje potpuno nov rad, pojašnjavaju organizatori.

Izložba na kojoj će posjetitelji moći pogledati radove osnovaca i srednjoškolaca iz Vukovarsko-srijemske županije otvorena je do 30. travnja.

Nakon otvorenja izložbe predsjednica Podružnice Anita Tufekčić održala je kreativnu radionicu o temi blackout poezije za učenike posjetitelje ove zanimljive izložbe, na koju je pristiglo 17 plakata osam osnovnih i jedne srednje škole iz najistočnije županije. M.F.
Možda ste propustili...

USPJEŠNA TERENSKA VJEŽBA CIVILNE ZAŠTITE KOD PODRUČNE ŠKOLE U MARIJANCIMA

Službe spremne za olujno nevrijeme

38. SMOTRA VATROGASNIH ORKESTARA

Orahovačkim puhačima niz pohvala u Koprivnici

DANI KARIJERA VUKOVARSKOG VELEUČILIŠTA

Uvjeti studiranja u Vukovaru na razini su europskih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana