Sport
MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Dinjarovi “boysi” ponovno na vrhu
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Nogometaši Darde samo su jedno kolo rivale gledali s vrha poretka, a nakon 25. dionice Međužupanijske lige Osijek-Vinkovac stvari su se vratile u "normalu". Vardarac je ponovno na vrhu, s jednakim brojem bodova kao Radnički iz Dalja, ali s boljom gol-razlikom. Darđani u odnosu prema vodećem dvojcu imaju minus jedan.

Vardarčanima u posljednje vrijeme nije išlo najbolje, zaredali su s nekoliko slabijih izdanja i poraza, izgubili bodovnu prednost i prvo mjesto u poretku, a onda su ovog kola sve svoje razočaranje iskalili na HAŠK Sokolu. Gosti su znali da dolaze u nezgodnom momentu, ali nisu znali što ih čeka. Dinjarova momčad bila je kompletnija nego u nekim prijašnjim utakmicama i to se odmah vidjelo u igri, Baranjci su bili baš onakvi kakav lider mora biti - žestoki i čvrsti. Vardarac je poveo u 19. minuti pogotkom Marka Kircbauera, zatim je dvaput zabio Stipe Vrdoljak, a onda je svoj povratak u momčad nakon ozljede pogotkom okrunio i Stjepan Šimičić za 4:0. Dvadesetak minuta prije kraja Fran Ivaci zabija za 5:0 Vardarca, uvjerjivu pobjedu, koja je baranjskoj momčadi došla kao “budali šamar” i vratila je na čelo poretka. Susjed Vardarca, Darda, na svojoj je Đoli dočekao Mladost iz Satnice Đakovačke i uzeo samo bod. Vjerovali su Darđani da mogu do sva tri, koja bi ih ostavila na vrhu, tako je nekako utakmica i krenula, domaći su poveli u 19. minuti pogotkom Da Silve. U nastavku je bilo šansi i s jedne i s druge strane, ali nije bilo preciznosti i koncentracije u završnicama akcija, a dobra su bila i oba vratara. U 65. minuti Marko Gazić postiže pogodak za goste, do kraja ni jedna momčad više nije našla put do mreže i završilo je podjelom bodova. S obzirom na viđeno, svakom bod je i najrealniji ishod. “Radnici” iz Dalja do pobjede su stigli u sudačkoj nadoknadi. S 1:0 su svladali Tomislav iz Livane i to pogotkom Dejana Vajić u posljednjim sekundama utakmice. Vinkovački Dilj je pokleknuo u Županji iako je do 87. minute imao tri boda u džepu. Gosti su poveli u 20. minuti pogotkom Marka Martinkovića, držali dugo tih 0:1, činilo se da će sva tri boda u Vinkovce, a onda u finišu veliki preokret domaćih “radnika”. Prvo je Ivan Kegalj u 87. poravnao na 1:1, a dvije minute poslije Filip Nikoljačić pogodio je za 2:1 i važnu pobjedu Radničkog. Borac je na svom terenu u Boboti doživio pravi potop od Šokadije, koja je zabila četiri komada i odnijela sva tri boda u Babinu Gredu. “Šokci” su se smjestili u ugodnu sredinu poretka, a i Borac nema prevelikih briga, kao ni ostatak društva iz donjeg dijela poretka, jer dok je Borinaca i Tomislava iz Livane, koji nižu poraze, ostatak karavane ne treba se previše brinuti. Zanimljivo je bilo na Njivicama u Bošnjacima, gdje je domaći Zrinski dočekao svog donedavnog trenera Zdravka Filipovića i njegov novi klub, Slavoniju iz Soljana. Gledatelji su vidjeli čak osam pogodaka, a domaći se Zrinski pobjedom od 5:3 dokopao važnih bodova. I. Li.

 
Standings provided by Sofascore
Rezultati 25. kola
Vardarac - HAŠK Sokol (Stari Jankovci) 5:0, Borac (Bobota) - Šokadija (Babina Greda) 0:4, Radnički (Županja) - Dilj (Vinkovci) 2:1, Darda - Mladost (Satnica Đakovačka) 1:1, Radnički (Dalj) - Tomislav (Livana) 1:0, Borinci (Jarmina) - Radnički (Mece) 0:3, Višnjevac - Otok 2:1, Sloga (Štitar) - Jedinstvo (Donji Miholjac) 0:2 i Zrinski (Bošnjaci) - Slavonija (Soljani) 5:3

Možda ste propustili...

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

VRIJEDNA GOSTUJUĆA POBJEDA RUKOMETAŠICA OSIJEKA U BORBI ZA OSTANAK

Splitski bodovi za udaljenje od opasne zone

Najčitanije iz rubrike