Tehno
LENOVO: NOVA SERIJA PRIJENOSNIH RAČUNALA

ThinkPad L i X: Inovacije i održivost u fokusu
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
Lenovo je predstavio novu seriju poslovnih prijenosnih računala, uključujući ThinkPad L i ThinkPad X13, s fokusom na inovacije, održivost i poboljšano korisničko iskustvo. Ova prijenosna računala dolaze s poboljšanom mogućnošću popravka, više recikliranih materijala i učinkovitim upravljanjem energijom. Ističu se po moćnim mogućnostima obrade, sigurnosti i upravljivošću. Novi modeli obuhvaćaju različite faktore oblika, uključujući 13-inčne i 14-inčne zaslone, te nude i 16-inčne zaslone u ThinkPad L16 modelu. Poboljšanja uključuju dodatnu kameru visoke rezolucije za bolje video konferencije, zaslone omjera 16:10 za optimalnu produktivnost te podršku do 64 GB RAM-a za besprijekoran multitasking.

Lenovo se ističe predanošću održivosti, s poboljšanom mogućnošću popravka i uvođenjem recikliranih materijala. Suradnja s partnerima za pristupačnost rezultirala je uvođenjem taktilnih oznaka na tipkovnicama za poboljšanu upotrebljivost.

Intel Core Ultra procesori omogućuju napredne UI mogućnosti, što pridonosi poboljšanoj produktivnosti i korisničkom iskustvu. AMD Ryzen PRO procesori u određenim modelima pružaju visoke performanse i sigurnosne protokole, što ih čini idealnima za zahtjevna poslovna okruženja. M.R.