Mozaik
OVOTJEDNA NACIONALNA TOP-LISTA SINGLOVA

Igor Delač je s “Bez tebe” skočio s 23. na 3. mjesto
Objavljeno 28. ožujka, 2024.

Balada "Ne mogu ti reći" Olivera Dragojevića predvodi listu HR Top 40 drugi uzastopni tjedan. Hrvatska eurovizijska uzdanica "Rim tim tagi dim" Baby Lasagne ostala je na broju dva, a na trećem mjestu nalazimo pjesmu "Bez tebe" Igora Delača. Krug pet najemitiranijih zatvaraju singlovi "Slatke suze gorka ljubav" grupe Vatra (4.) i "Do mjeseca" grupe Pavel (5.).



HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na više od 130 radijskih postaja u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Ovim rezultatom pjesma "Ne mogu ti reći" postala je jedna od tri snimke s dva ili više tjedana na vrhu HR Top 40 u 2024. Ranije ove godine, najmanje dva tjedna na vodećoj poziciji provele su snimke "Sad kad znaš" (Parni valjak i Igor Drvenkar) i "Slatke suze gorka ljubav". Isto tako, singl "Ne mogu ti reći" prvo je izdanje objavljeno poslije preranog odlaska svog izvođača s dva ili više tjedana na prvom mjestu nakon nešto više od dvije godine.

Ovoga tjedna lista bilježi devet promjena, od čega su četiri noviteta. Najviši novi ulaz ostvarile su Nika Turković i Nela s pjesmom "Mogu i sama" (7.). Time su postale prvi duet poslije šest tjedana kao najviša nova snimka na listi. I dok je Nika Turković nadmašila svoj dosadašnji najbolji ulaz koji je ostvarila s baladom "Ima smisla", Nela je izjednačila svoj najbolji rezultat ulaza među najemitiranije koji je ostvarila sa snimkom "Problem".

Nakon nešto više od godinu dana, na HR Top 40 ušla je grupa Pravila igre. U pitanju je singl "Umrijet za ljubav" (9.), njihov prvi nakon izlaska albuma "Usne od šećera" u veljači prošle godine. Ova pjesma predstavljena je spotom sa snimkama vjenčanja članova sastava, na kojima su bila brojna imena hrvatskog jet-seta.

Grupa Ljubavnici našla je svoje mjesto među 40 najemitiranijih s baladom "Vjeruj mi jedina" (14.). Ovo je njihov drugi ulaz u rezultate mjerenja emitiranja u mjesec dana. Prije "Vjeruj mi jedina", sastav Ljubavnici boravio je tri tjedna u rezultatima mjerenja emitiranja sa singlom "Nek oči govore".

Mate Bulić i Frano Pehar ušli su na HR Top 40 s duetom "Nisam ja bez korijena" (37.). Povratkom među najemitiranije poslije deset tjedana, snimka "Moja glava, moja pravila" (40.) grupe Parni valjak i Igora Drvenkara postala je najizdržljiviji singl ovoga tjedna, ušavši u 52. tjedan mjerenja emitiranja. Najveći pomak, od 20 mjesta, s 23. na 3. mjesto, ostvario je Igor Delač s pjesmom "Bez tebe".

Prema podacima slušanosti po regijama pjesma "Ne mogu ti reći" najviše se emitirala u regijama Dalmacija te Istra i Primorje. Singl "Rim tim tagi dim" predvodi četiri regije – Grad Zagreb, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

GLAZBENIK JE VELIKI LJUBITELJ I ZAŠTITNIK MAČAKA

Baby Lasagna i mačak Stipe postali su junaci slikovnice o prijateljstvu

Najčitanije iz rubrike