Mozaik
LEGE IZDALI SINGL “FOTKA MOGA GRADA”

Pjesma o iseljavanju
mladih, ali i o ljepoti Osijeka
Objavljeno 27. ožujka, 2024.

Glazbeni sastav Lege predstavlja novi singl "Fotka moga grada". Napisao ga je mladi kantautor Ljudevit Ivić, s kojim su Lege već surađivali na pjesmi "Soba bez sna", a aranžman potpisuje Marin Bando. Iako u svojim pjesmama ne zauzimaju političke stavove, nego pjevajući o ljubavi poručuju "tu smo, mladi smo, sanjajmo snove i živimo danas", nisu mogli ostati slijepi i nijemi, pa ne progovoriti o problemu koji muči njihov Osijek i Slavoniju, a to je masovno iseljavanje mladih. Pjesma je namijenjena onima koji su već otišli, koje muči nostalgija za gradom i za Slavonijom. U spotu redatelja Josipa Grizbahera sudjeluju i najmanji članovi sada već velike Lege obitelji, koji žele pokazati kako je lijep i kvalitetan život u Osijeku i u Slavoniji ipak moguć unatoč objektivnim teškoćama.

 

 

 

Lege su nedavno proslavili desetu obljetnicu svog postojanja i nastavlja uspješnu glazbenu priču. Zahvaljujući inovativnom crossover muziciranju s naoko nespojivim žanrovima, Lege i dalje zvuče jednako svježe i novo, što dokazuju svakom novom pjesmom jer unatoč inovacijama i poigravanju notama ne skrivaju svoje korijene u tamburaškoj glazbi.

Nakon uspješne suradnje s Borisom Đurđevićem iz Colonije ("Za nju, protiv nje", "Ulice gore", "Stavi ljubav na pauzu"), Lege su na tekst i glazbu doajena tamburaške glazbe Željka Lončarića Žeca snimili jednu tamburašku, kako se pjesma i zove, s kojom su prošle godine pobijedili na Festivalu tamburaške glazbe u Županji. T.K.

Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike