Mozaik
SVIRKE ČETVRTKOM

Livio Berak bend u Kulturnom centru Osijek promovira album
Objavljeno 21. ožujka, 2024.
Popularni ciklus "Svirke četvrtkom" nastavlja se i ovog četvrtka, 21. ožujka, s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek, koncertom, i to promocijom albuma "Napokon" Livio Berak benda. Ulaz na koncert je slobodan.

Nastavak tradicije "Koncerata četvrtkom", u sklopu kojih su svojevremeno u osječkom Studentskom centru, legendarnom STUC-u, nastupili neki od najjačih pop-rock bendova tadašnje glazbene scene, "Svirke četvrtkom" preselile su se u susjedni prostor Kulturnog centra, te predstavljaju i oživljavaju prvenstveno osječku glazbenu scenu.

Vrhunski gitarist i fantastičan rock-vokal Livio Berak dolazi sa svojim bendom, koji uz njega čine Nikola Raguž (gitara, prateći vokal), Dražen Đukić (bas-gitara) i Kruno Štrk (bubanj). Ovom će prilikom Livio Berak s bendom promovirati svoj autorski soloalbum simbolična naziva "Napokon", objavljen 2023. godine.

Osječanin Livio Berak gitaru je počeo svirati s deset godina, te je praktično od tada u glazbenim vodama. Godine 2001. osniva bend Speed, koji je izvodio razne rock covere, ali i autorske pjesme, a paralelno uz Speed nastupa sa Zoranom Mišićem kao akustični duo pod imenom Lazy Bones, od 2007. nadalje. Bend Speed krajem 2008. prestaje s radom, ali nastaje novi bend, HazZard, koji izvodi također rock-repertoar, od Pink Floyda, Allman Bros. itd. Godine 2010. prijavljuje se pod imenom Livio Berak Trio u sjajno praćeni talent show "Rat bendova" na BiH televiziji, s kojim završava u finalu.

Još od nastanka prvog benda Speed počeo je autorski raditi, što je, naravno, nastavio u svim kasnijim kombinacijama. Od 2013. godine pozvan je nastupati s Divljim jagodama, i tako je krenula još jedna priča koja traje do danas, a album je na čekanju. Osim što je uvelike pridonio svojim glasovnim sposobnostima, u Divljim jagodama Livio i svira gitaru uz Zeleta Lipovaču.

Autorski soloalbum simbolična imena "Napokon" izdaje početkom prošle, 2023. godine. I dalje je član Divljih jagoda, ali nastupa i sa svojim Livio Berak bendom, te se tako njegova rock‘n‘roll priča nastavlja.

Ciklus “Svirke četvrtkom” u Kulturnom centru Osijek nastao je u suradnji s Draženom Dragušicom, dugogodišnjim glazbenim urednikom i voditeljem radijske emisije “Draženov glazboplov”, u kojoj slušamo priče o povijesti osječke glazbene scene, ljudima koji su je obilježili, te u kojoj se spajaju prošlost, sadašnjost i budućnost glazbe u Osijeku. Ciklusom “Svirke četvrtkom” ta se osječka glazbena scena iz radijskog etera prenosi na pozornicu Kulturnog centra Osijek. T.K.
Najčitanije iz rubrike