Dome slatki dome
DIZAJN: NOVI SJAJ STAROG POKUĆSTVA

Uz malo mašte uljepšajte dom
Objavljeno 14. ožujka, 2024.
Osim klasičnih krila korpus ormara možete zatvoriti platnenim ili bambusovim roletama

Vaše pokućstvo može dobiti novi sjaj, a prostor novi šarm uz jednostavne izmjene koje vas financijski neće previše opteretiti. Nekima možda zvuči nemoguće, ali uz malo mašte i dosjetljivosti vaš će dom postati ono što želite.



Tepih


Ako je ulazni prostor popločan već pohabanim pločicama, koje niste u mogućnosti mijenjati, jednostavno rješenje za njihovo skrivanje je upotreba tepiha, staza ili postavljanje laminata preko njih. Laminat je dostupan po povoljnim cijenama i jednostavan za postavljenje po sistemu – napravi sam. Muči vas kuhinja, koja i nije toliko loša, ali joj je dizajn zastario. Predlažemo izmjenu kuhinjskih fronta. Sama konstrukcija s policama i ladicama ostat će nevidljiva iza nove kuhinjske fasade, koja može biti u skladu s najnovijim trendovima. Izmjena ovakvog tipa stvorit će sasvim novi ugođaj kuhinjskog prostora te dati dojam da je potpuno novi. Sličnu izmjenu možete napraviti i na svim ormarima. Bitno je da je konstrukcija očuvana. Nova vrata ormara dat će mu novi izgled, a postavljanje ogledala na pojedina krila može korigirati i dimenziju prostora u kome se nalazi. Osim klasičnih krila korpus ormara možete zatvoriti platnenim ili bambusovim roletama, žaluzinama raznih boja te zastorom od željene tkanine ili plastificiranog materijala. Garnituru za sjedenje najlakše ćete osvježiti postavljanjem dekorativnih prekrivača usklađenih s bojama vašeg interijera.

Prekrivači



Dodatak jastučića u različitim bojama i veličinama upotpunit će ukupan dojam. Isti je postupak i s foteljama. Dotrajali klub stolić ili stol u blagovaonici osvježite bojenjem ili postavljanjem dekorativnih stolnjaka. Imate biljke u stanu, ali lončanice su neugledne. Kupite nove dekorativne ili postojeće obojite te ukrasite lijepljenjem ukrasnih kamenčića, suhog cvijeća ili nekih drugih predmeta. Još je mnogo elemenata u domu, koji se jednostavnim načinom mogu osvježiti i uljepšati. Kad imate vremena, prošetajte odjelima s proizvodima po sistemu – napravi sam – i sigurno ćete i sami dobiti ideje, koje će dati novi sjaj vašem starom pokućstvu.

 

Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh.

Osvježite stolice
Stare stolice osvježite bojenjem i postavljanjem novih jastučića u boji. Ako vam je potpuno dosadio izgled vaših stolica, navucite na njih presvlake u željenom dizajnu, materijalu i boji. Ovakvim zahvatom doista ćete imati dojam da ste kupili nove stolice. One će biti i praktične za održavanje, jer se presvlake lako skidaju i peru.

Možda ste propustili...

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

Najčitanije iz rubrike