TvObzor
BRITANSKI INDIE ROCKERI DOLAZE 23. LIPNJA

Koncert Foalsa seli se u Tvornicu kulture
Objavljeno 9. lipnja, 2023.

Britanski indie rockeri Foals stižu na svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj 23. lipnja u zagrebačku Tvornicu kulture, gdje se seli nastup koji je prvotno najavljen za Šalatu, objavio je organizator koncerta Charm Music.



Koncert je dio svjetske turneje “Life Is Yours”, na kojoj se u bend vraća originalni basist Walter Gervers. Iako su pjesme za posljednji album “Life is Yours” nastale u lockdownu 2020., u sobici bez prozora u južnom Londonu, album zrači ljetnim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom.

Plesni hitovi kao što su “2 AM”, “Wake Me Up” i “Wild Green”, koje bend smatra svojim naj-pop uradcima do sada, reflektiraju se na same početke Foalsa, kada su bili bend za kućne tulume u rodnom Oxfordu. Već s prvim albumom, “Antidotes” iz 2008., Foals su doživjeli komercijalni uspjeh i postali ljubitelji kritike. Sada, nakon uzastopnih pet albuma na top 10 ljestvicama, niza nagrada i nominacija, jedni su od rijetkih britanskih indie rock bendova koji su zadržali kontinuiranu popularnost i uspjeh. Njihov ugled i fan-baza rastu sa svakom novom pločom, a veliko priznanje stiglo je i 2020., kada su proglašeni najboljim britanskim bendom na Brit Awards.

Publiku će zagrijati Svemirko, emo macho pop bend, kako ga opisuju kritičari. Svemirko je “izum” multiinstrumentalista i producenta Marka Vukovića, koji od 2016. u relativno kratkom vremenu postaje jedan od eminentnijih glazbenika na regionalnoj sceni. Tri objavljena albuma, retrogradnim redoslijedom - “Skalamerija” iz 2020., “Tunguzija” iz 2018. i “Vanilija” iz 2017. godine, čine Svemirkovu trilogiju. H
Možda ste propustili...

ROMANTIČNA DRAMA “IZAZIVAČI” STIGLA U KINA DILJEM HRVATSKE

Ljubavni trokut u svijetu profesionalnog sporta

“WINGS FOR LIFE WORLD RUN” U NEDJELJU NA NOVOJ TV

Utrka koja ujedinjuje svijet

BABY LASAGNA, LET 3, TEREZA KESOVIJA I CHRISTINA AGUILERA U TLZP-U

Marija: “Mogla bih reći da sam ja Mama Lasagna”

Najčitanije iz rubrike