Autoglas
NOVA GENERACIJA VELIKOG SUV-A

Touareg na naše ceste dolazi krajem godine
Objavljeno 6. lipnja, 2023.
Kao prvi VW, ovaj vrhunski model marke debitirat će s novorazvijenim glavnim svjetlima IQ.Light – HD LED matrix

Touareg se smatra svestranim vozilom među velikim SUV-ovima - komforan automobil za putovanja, suvereno vučno vozilo i autentičan terenski automobil - sve istovremeno. Volkswagen sada na tržište donosi sljedeću generaciju Touarega. Kao prvi VW, ovaj vrhunski model marke debitirat će s novorazvijenim glavnim svjetlima IQ.Light – HD LED matrix.



Do danas je prodano više od 1,13 milijuna primjeraka Touarega, u kojem su svoju premijeru imale tehnologije orijentirane na budućnost - know-how od kojeg su profitirale i mnoge manje klase vozila, a tako je i ovaj put.


Sportke perfomanse


- Nama je Touareg uvijek bio svjetionik tehnologije, donosio je nove razvoje marke od vrha prema dolje. Kao prvi Volkswagen, donio je novorazvijena glavna svjetla IQ.Light – HD LED matrix - jedan od najboljih sustava svjetala na svijetu. Noću 38.432 interaktivne LED žaruljice osiguravaju fascinantno iskustvo komfora - kaže Kai Grünitz, član Upravnog odbora zadužen za tehnički razvoj.

Touareg je opremljen novim senzorom krovnog opterećenja, koji je umrežen s elektronikom voznog postroja. Prednost je veća agilnost. Ako je montiran krovni spremnik, senzor to prepoznaje i tu informaciju prosljeđuje sustavima potpore, poput ESC-a, koji intervenira ranije kako bi povećao stabilnost vožnje. Ako nema tereta na krovu, sustavi omogućuju veće sportske performanse nego prije. Za Jochena Reichela, voditelja odjela dinamike vožnje, sustava upravljanja i regulacije, ta interakcija svih tehnologija ono je što posebno odlikuje novi Touareg. "Prilagodba sustava voznog postroja i sustava regulacije, koja je usavršena u ovoj fazi, omogućuje veću stabilnost i preciznost i u dinamičnim i u komfornim situacijama u vožnji." U inovativne sustave potpore Touarega ubrajaju se tehnologije kao što su "Travel Assist", "Area View", "Park Assist Plus s daljinskim upravljanjem" s pomoću aplikacije za automatski izlazak s parkirnog mjesta i ulazak (vozač može upravljati parkiranjem izvana), "Trailer Assist" (asistirano manevriranje s prikolicom) i "Night Vision".


Novi Touareg na tržište dolazi s pet pogonskih verzija. To su 3,0-litreni V6 motori: turbobenzinski (250 kW3/5/340 KS), dva turbodizela (170 kW3/6/231 KS i 210 kW3/7/286 KS) i dva plug-in hibridna pogona (V6 benzinski plus električni motor).

Motorizacija


Plug-in hibridni pogon modela Touareg eHybrid razvija sistemsku snagu od 280 kW3/8 (381 KS); u vozilu Touareg R eHybrid sustav isporučuje snagu od 340 kW3/4 (462 KS). Svi su motori serijski povezani s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i konstantnim pogonom na sve kotače 4MOTION.


Što se tiče opreme, u Hrvatskoj će Touareg biti dostupan s dvije linije opreme: "R-Line" (cijena u Njemačkoj - od 79.660 €) i Touareg R eHybrid (cijena u Njemačkoj - od 93.870 €). Cijene za hrvatsko tržište bit će poznate u lipnju, kada očekujemo i početak pretprodaje. Službeni početak prodaje i dolazak prvih modela u Hrvatsku očekujemo krajem godine.

Milan Bugarić
Osvježenje dizajna
Novi Touareg prepoznatljiv je po novom dizajnu prednjeg i stražnjeg dijela. Sprijeda je novo oblikovana kompletna jedinica, od rešetke hladnjaka i glavnih svjetala do prednje maske. Nova glavna svjetla “IQ.Light – HD LED matrix” u serijskoj su opremi, s izuzetkom osnovnog modela. Također je prvi put u Touaregu osvijetljen središnji okvir u rešetki hladnjaka. Obilježje Touarega je i novi dizajn stražnjeg dijela s neprekidnom LED poprečnom linijom stražnjih svjetala i crvenom bojom osvijetljeni VW logotip.

Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce