Crna kronika
TKO JE MALOLJETNIKU DAO KLJUČEVE AUTOMOBILA?

Vozač poginuo u slijetanju Golfa s ceste i udara u ogradu, imao je 16 godina
Objavljeno 24. siječnja, 2023.

Poznati su detalji stravične prometne nesreće koja se u nedjelju, u večernjim satima, dogodila u mjestu Veliko Korenovo, kod Bjelovara. U potpuno uništenom automobilu, a riječ je o starom Volkswagen Golfu "trojci", smrtno je stradao 16-godišnji(!?) vozač. Uzrok nesreće je prebrza vožnja, mokar kolnik, a najviše neiskustvo vozača. Ozljede koje je zadobio prilikom slijetanja auta u kanal i udara u betonski mostić, prevrtanja te na kraju rušenja ograde obiteljske kuće, bile su preteške za 16-godišnjaka koji je preminuo na mjestu nesreće.



A nakon prve ovogodišnje žrtve prometa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, otvorila se rasprava kako je uopće 16-godišnjak sjeo za upravljač automobila, tko mu je dao ključeve vozila? Kako doznajemo, policijska istraga nakon obavljenog očevida ide upravo u tom smjeru, i ako se utvrdi da je netko dao ključeve vozila osobi koja je tek napunila 16 godina, taj će i kazneno odgovarati. Također će se istragom pokušati doznati je li mladi vozač i ranije vozio.

Odmah nakon nesreće obavljen je policijski očevid koji je trajao više od tri sata. Očevidom je utvrđeno da je 16-godišnjak bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom Volkswagen zagrebačkih registracija iz Narte u smjeru Velikog Korenova. Izlaskom iz blagog lijevog zavoja izgubio je nadzor nad upravljačem Golfa, tako da je u nastavku vožnje udario vozilom u betonski most te se nakon nekontroliranog kretanja automobil zaustavio na metalnoj dvorišnoj ogradi. U prometnoj nesreći 16-godišnjak je na mjestu događaja preminuo.

Na mjestu nesreće odmah su intervenirali vatrogasci JVP Bjelovar te ekipa hitne pomoći, čiji je liječnik, nažalost, mogao samo konstatirati smrt mladog vozača. Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru uz pomoć policijskih službenika te je naložila obdukciju preminule osobe. Navedena dionica ceste bila je zatvorena za prometovanje od 20.05 do 23.25 sati, a promet se u to vrijeme odvijao okolnim cestama. U vezi s ovom prometnom nesrećom slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Iz policije još jednom apeliraju na roditelje da paze na svoju djecu, i da im ukazuju kako ne smiju voziti motorna vozila B kategorije prije položenog vozačkog ispita. Vozačko neiskustvo mlade osobe može biti pogibeljno, što se i pokazalo u nesreći koja se zbila u Velikom Korenovu. M.Bugarić/S.Lacić
Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike