Osijek
OSJEČKA LJETNA NOĆ - VEĆ IŠČEKUJEMO SLJEDEĆU

Grad pun dobrih vibracija: Ples, glazba, mirisi i okusi
Objavljeno 26. lipnja, 2022.
Ovog će ljeta biti još dva izdanja OLJN-a, posljednje subote u srpnju i kolovozu

Iako je klimatološki tu već neko vrijeme, ljeto nam se vratilo u grad s prvom ovogodišnjom Osječkom ljetnom noći koja je izmamila na ulice veliki broj sugrađana, ali i brojnih gostiju našega grada, koji su mogli uživati u bogatom programu osmišljenom za sve generacije - ulice, trgovi, prolazi i riječna šetnica oživjeli su večernjim plesom, glazbom, lokalnim mirisima i okusima, ali i zanimljivim sportskim događajem na Trgu Ante Starčevića.
Prepuni trgovi, kafići, parkovi i šetališta koja su u subotu zračila dobre vibracije koje je dan ranije u Osijek donio i Jura Stublić, još jednom su bili izravan dokaz da je Osječka ljetna noć, koju su organizirali gradska uprava i Turistička zajednica grada Osijeka, jedna od najiščekivanijih ljetnih manifestacija.

Na Šetalištu kardinala Franje Šepera organizirana je prigodna prodaja ponude lokalnih obrtnika i proizvođača. Uz glazbenu podlogu starih gramofonskih ploča, obrtnici su predstaviti svoje domaće proizvode. Šetajući središtem grada građani su mogli stati u gotovo svakom kafiću, jer je posvuda bilo zanimljivog popratnog sadržaja. U Prolazu Vanje Radauša (kod spomenika Franji Krežmi), Pjevačko i glazbeno društvo Zrinski svojim je nastupom mnogim posjetiteljima uljepšalo subotnju šetnju, dok na Trgu Ante Starčevića nije nedostajalo sportske euforije. Tamo se, naime, od 17 do 22 sata održavalo natjecanje Hrvatski PRO 3 na 3 TOUR - otvoreno prvenstvo Hrvatske u 3x3 košarci. Riječ je o novom olimpijskom sportu koji je debitirao na Olimpijskim igrama u Tokiju, a postao je vrlo popularan zbog brze i dinamične igre. Tijekom dva dana održavanja, 24. i 25. lipnja, osim službenog dijela natjecanja posjetiteljima su ponuđeni i dodatni sadržaji poput Kids zone, Gaming zone i Urbane zone.

Na Trgu slobode za najmlađe je održana jedna od najpopularnijih predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića "Zeko, Zriko i Janje", kultna predstava o plahom Janjetu, uplašenom Zeki i besposlenom Zriki već godinama živi u srcima mnogih Osječana, a u svome novom i obnovljenom izdanju oduševila je u subotu i nove generacije.

Kao dio kulturne ponude u Sakuntala parku postavljena je izložba "Parkovi Osijeka, nekada i sada". Na romantičnoj pozornici secesijskog parka posjetitelji su mogli razgledati izložbu posvećenu najvećem blagu grada - parkovima. Kako su istaknuli organizatori, da je grad na Dravi zelen u duši, znaju već i ptice na grani, a izložba posvećena zelenim oazama grada predstavila je njihov izgled kroz prošlost.

Nakon svega s velikim nestrpljenjem očekujemo sljedeću Osječku ljetnu noć koja će u najtoplijem godišnjem dobu imati još dva izdanja - posljednje subote u srpnju i posljednje subote u kolovozu.

Ivan Alilović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike