Mozaik
SLJEDEĆEG VIKENDA UKRAJINCI NA SEA STARU

KALUSH Orchestra u Hrvatskoj
Objavljeno 20. svibnja, 2022.
U Umag uz svjetske zvijezde stiže i Konstrakta te Osječani Insolate i z++

Pobjednici Eurosonga, ukrajinska senzacija KALUSH Orchestra, prvi koncert imat će u Hrvatskoj, idućeg vikenda na Sea Star festivalu. Bend o kojem priča apsolutno cijeli planet nakon premoćnog trijumfa u Torinu svoj prvi koncert imat će upravo u Hrvatskoj, na prvom velikom festivalu u našoj zemlji nakon dvije godine! Ta globalna ekskluziva, zbog koje će pogledi cijelog svijeta biti upereni u Umag, dobivena je zahvaljujući golemom ugledu Exita, čiji tim stoji iza organizacije događaja i koji s agencijom koja zastupa Kalush ima višegodišnju suradnju.



Osim KALUSHA u Umagu će nastupiti i Konstrakta, srpska glazbenica koja je proteklih mjeseci sa svojom pjesmom "In Corpore Sano" postala najtraženije ime regije. Čak 12 bodova od žirija i 12 od publike u finalu Eurosonga potvrda su velike podrške i ljubavi koju dobiva od Hrvatske. Upravo na Sea Star festivalu u Umagu ta talentirana umjetnica održat će svoj prvi koncert kao Konstrakta!

Uz njih, fantastičan line-up u laguni Stella Maris 27. i 28. svibnja činit će jedna od najtraženijih hip-hop zvijezda današnjice Iggy Azalea, techno-kraljica Amelie Lens, najpoznatiji bend regije Dubioza kolektiv, platinasti hitmejkeri Meduza i Topic te Senidah, Buč Kesidi, Umek, Adiel, Insolate, Tijana T, Vojko V, z++, Grše, Bore Balboa i mnogi drugi. Zbog golemog interesa aktualna cijena ulaznica od 299 kuna vrijedit će do petka, 20. svibnja, do kraja dana.

Ukrajinski KALUSH Orchestra osvojili su svijet nedavnom pobjedom u finalu Eurovisiona pjesmom "Stefania", koju je Oleh Psiuk, reper i frontmen benda posvetio svojoj majci. Ogroman je to trijumf grupe i pjesme koja je proteklih mjeseci dobila novo, šire značenje u ljubavi prema domovini. KALUSH u Ukrajini smatraju nacionalnim herojima jer su, uz dozvolu tamošnje vlade, promotivnu turneju uoči Eurovisiona posvetili borbi za mirno okončavanje sukoba i pomoći izbjeglicama, a sam Psiuk volonter je u humanitarnoj organizaciji De ty (Gdje si?). KALUSH su osnovani 2019. kao hip-hop trio, ali proširenjem broja članova brzo mijenjaju ime u KALUSH Orchestra. Specifična po miksu rapa s tradicionalnim ukrajinskim melodijama, grupa je dosad bila nevjerojatno kreativna i aktivna objavivši dva albuma i čak 26 singlova!

U prodaji su festivalske ulaznice po promocijeni od 299 kuna, koja vrijedi do petka, 20. svibnja, do kraja dana, nakon čega cijena skače na 349 kuna. Osim njih u ponudi su dnevne ulaznice po cijeni od 169 kuna i VIP Gold po 750 kuna. Kompletna ponuda ulaznica i smještaja može se pronaći na sekciji Ulaznice službenih stranica festivala. Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022. godine.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike