Mozaik
GLAZBENA NAGRADA OPET NA DRAVI

Dodjela Porina održat će se u Osijeku 25. ožujka
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
Dvije dodjele Porina održane su u Osijeku jedna za drugom u Športskoj dvorani Zrinjevac, sad već davnih 2005. i 2006.

Dodjela Porina ove se godine vraća u grad na Dravi. Kako doznajemo od organizatora, 29. dodjela Porina održat će se 25. ožujka u osječkoj Dvorani Gradski vrt.Dodjela je do sada održana u devet gradova u Hrvatskoj, od toga dvaput zaredom u Osijeku, sad već davnih 2005. i 2006. godine, u Športskoj dvorani Zrinjevac. Tada su pjesme godine bile "Nostalgična" The Beat Fleeta 2005., i "Treblebass" Svadbasa 2006., a albumi godine "Na zlu putu" Arsena Dedića 2005., i "Vridilo je" Olivera Dragojevića 2006. godine.

Tko će ove godine odnijeti najvažniju diskografsku nagradu u 39 kategorija doznat ćemo ovoga proljeća, kad se nominirani glazbenici okupe u Osijeku. Detalje o dodjeli doznat ćemo danas na konferenciji za novinare u dvorani Gradski vrt u Osijeku, kojoj će nazočiti gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović i Izvršni direktor Porina Davor Drezga. Na konferenciji za novinare predviđeno je objavljivanje datuma dodjele Porina, kao i svečano potpisivanje ugovora domaćina ovogodišnje dodjele, Grada Osijeka i Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza. Utemeljitelji glazbene nagrade Porin su Hrvatsko društvo skladatelja (HDS), Hrvatska radiotelevizija i Hrvatska glazbena unija (HGU).

Budući da dodjela Porina sa sobom donosi i bogat sadržaj koji traje nekoliko dana, sigurno je da Osječane očekuje zabavno proljeće uz najbolje glazbenike s hrvatske glazbene scene.
Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana