Novosti
NOVE ODLUKE HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE

Javni radovi i potpore poslodavcima
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
Hrvatski zavod za zapošljavanje u četvrtak je mjere aktivne politike zapošljavanja za 2021. godinu dopunio novom podmjerom "Javni rad - otklanjanje posljedica katastrofe izazvane potresom na područjima Sisačko-moslavačke županije".


U podmjeru "Osposobljavanje na radnom mjestu" dodana je skupina nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciju HZZ-a koje se osposobljavaju za specifične programe iz sustava visokih tehnologija, složenijih i poslova više kvalifikacijske razine te poslova za koje nema programa obrazovanja u okviru redovitog školovanja, a za koje je uvjet završena najmanje četverogodišnja srednja škola.
HZZ stiče i da su dopunjeni kriteriji za potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom i posljedicama katastrofe izazvane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za siječanj i veljaču. Tako se "omogućuje korištenje potpore svim poslodavcima s područja na kojima je proglašena katastrofa izazvana potresom, bez obzira na djelatnost i pad prometa, osnivače i vlasničke udjele i to u slučaju kada su zbog objektivnih razloga poslovno-proizvodi procesi bitno smanjeni ili onemogućeni". H
Možda ste propustili...

KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE U FOKUSU”

O izazovima u obrazovanju