Mozaik
OTISNUT U SAMO 400 PRIMJERAKA

Album “Dernjava” Pipsa na vinilu od 4. prosinca
Objavljeno 2. prosinca, 2020.
Vinil albuma "Dernjava" grupe PipsChips&Videoclips u prodaji će se naći od petka, 4. prosinca 2020.

Vinil je otisnut u samo 400 primjeraka, a od petka će se moći kupiti u zagrebačkim dućanima Dirty Old Shop, Rockmark i Aquarius, zatim u Dallas Music Shopu u Rijeci te web-narudžbom preko websitea grupe i na info@laa.hr. "Dernjava" je prvi album Pipsa na vinilu. Jednostruka ploča na A-strani donosi pjesme "Ljubav", "Svaku noć sam pijan", "Malena", "Bolestan" i "Rock‘n‘roll zvijezda", a na B-strani su "Poštar lakog sna", "Mafija", "Novac" i "Pjevač Beatlesa & Stonesa". Album je sniman od svibnja do srpnja 1995. u studijima "ZKM" i "Rockocko", miksan u kolovozu iste godine u ljubljanskom "Tivoliju", a snimatelj i producent bio je Denyken. Singl koji ga je najavio bio je "Mafija", a pratili su ga hitovi "Ljubav", "Bolestan" i "Poštar lakog sna".

Svojevrstan uvod u album bila je ZKM-ova “Mafija”, za koju je grupa napravila nekoliko pjesama i svirala ih uživo na predstavama. Režiser Lukas Nola tada je izjavio da je Pipse odabrao za suradnju jer su najviše predstavljali Zagreb tog doba.

Koncertne promocije bend je odsvirao u kultnom Lapidariju na Gornjem gradu, još jednom simbolu tadašnjeg Zagreba, koji već duže vrijeme ne radi, te u rasprodanom OTV domu. “Dernjava” će svojim vinilom obilježiti točno 25 godina od originalnog izlaska, nakon kojeg je opravdano osvojila Porina za alternativno izdanje godine i upisala se među najveće hrvatske rock-albume svih vremena. T.K.
Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

LENHART TAPES, ZORA BOROVČANIN I LUFTHANSA

Na INmusic festival dolaze kreativni bendovi iz ETEP-a

Najčitanije iz rubrike