Regija
MJESTO BROJNIH SVJETSKIH PRVAKA

Kuglana u Đurđenovcu licencana i za europska natjecanja
Objavljeno 5. rujna, 2020.
ĐURĐENOVAC - Đurđenovac, mjesto brojnih svjetskih prvaka u kuglanju, napokon je dobio vlastitu vrhunsku kuglanu s licencom i za europska natjecanja. U novoj kuglani razgovarali smo s Igorom Šarkezijem, svjetskim prvakom, osvajačem ekipnog prvenstva Hrvatske, Kupa Hrvatske i osvajačem brojnih klupskih medalja te Danijelom Rončevićem, predsjednikom i trenerom Kuglačkog kluba Đurđenovac.- Funkciju predsjednika KK Đurđenovac preuzeo sam prije pet godina, a moj brat Davor Rončević došao je na mjesto tajnika kluba, i tada smo krenuli od nule. Moram spomenuti i veliku pomoć braće Domnjak, Daria i Filipa. Nalazili smo se u 3. kuglačkoj ligi kada smo si zacrtali cilj da u idućih pet godina napredujemo i uđemo u 1. kuglačku ligu, naravno, uz prioritet obnove kuglane – rekao je Rončević, i naglasio kako su pet godina proveli igrajući u okolnim kuglanama.

Kako navodi, igrački entuzijazam već ih je polako počeo napuštati, planirali su ugasiti klub, a zatim im se u to vrijeme obratila Općina Đurđenovac s viješću da se ulazi u obnovu kuglane u ovoj godini, a izvođač radova bila je tvrtka DRIM iz Đurđenovca.

- Nažalost, 2020. godina je godina korone, ali, što se tiče kuglane, ovo je najbolja godina otkako postoji klub. Zahvalio bih Općini Đurđenovac i načelniku Hrvoju Topaloviću, bez kojih ne bismo mogli odigravati dosadašnje utakmice. Općina je uložila dosta novaca u KK Đurđenovac i prepoznala je entuzijazam i ljubav prema kuglanju, jer bez toga sve ovo ne bi bilo moguće - rekao je Rončević.

Svjetski prvak Igor Šarkezi rekao je kako mu je drago što se vratio u svoje mjesto i što će ljudi ovdje napokon saznati malo više o svjetskim postignućima sportaša iz Đurđenovca.

- Nakon dugo godina dobili smo svoju kuglanu i već smo počeli i trenirati. Ja sam se pojavio prošle sezone kada sam dobio zeleno svjetlo da mogu igrati. Sada, kada imamo svoju kuglanu, očekujemo da ćemo s treninzima doći do vrha, među prve tri ekipe - kaže Šarkezi.

Rončević pojašnjava kako se klub trenutačno nalazi u 1. B Hrvatskoj kuglačkoj ligi Sjever koja je dosta teška, jer se u njoj natječu i dva bivša prvoligaška kluba - Kandit Osijek te bivši Konikom Osijek, sada samo Osijek.

- Naši igrači godinama su igrali u 1. ligi i konačno smo došli na svoje, a pred nama je razdoblje privikavanja na nove staze i domaću publiku. Mislim da bismo kroz dvije godine mogli ući u najviši rang natjecanja. Ako bi nam se pridružio još koji igrač to bi svakako pridonijelo kvaliteti momčadi i igre - izjavio je Rončević, i naglasio kako vjeruje da uz novu kuglanu idu prema samom vrhu.
Magdalena Kunac
DOMAĆI PRVACI
Matko Bulka osvojio je 2004. godine zlato i srušio svjetski pojedinačni rekord. Dvije godine kasnije pojavljuje se Igor Šarkezi koji ruši rezultat Bulke za jedan čunj i postaje novi juniorski svjetski prvak te Đurđenovac dobiva dva svjetska prvaka i rekordera. Đurđenovački svjetski i hrvatski prvaci još su i Mario Fridl, Alen Trošelj, Tomislav Čačić, Nenad Mirić...
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKI SUSRET 25. SVIBNJA

Ministranti će se družiti u Županji

Najčitanije iz rubrike