Tehno
SAMSUNG GALAXY NOTE 20 I GALAXY NOTE 20 ULTRA

Redefiniran pojam pametnog telefona uz bezvremenski dizajn
Objavljeno 4. rujna, 2020.
Mobiteli iz ove serije predstavljaju najbolje što se u svijetu telefona može ponuditi

Pametne telefone u današnjem obliku viđamo kakvih 10-ak godina bez prevelikih promjena u konceptu. Međutim, uz Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra dobivamo novi pogled na produktivnost, multimedijalne mogućnosti, fotografiranje i zabavu koju nam telefon može pružiti.


Samsung Galaxy Note serija pametnih telefona već je gotovo cijelo desetljeće s nama. Od početka pametni telefoni iz ove serije predstavljaju najbolje što se u svijetu telefona može ponuditi. Upravo takvi su i novi Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra koje smo pobliže pogledali i donijeli vam naših top pet razloga zašto su ta dva pametna telefona najbolje što tržište trenutno nudi.

S Pen

Krenut ćemo od zaštitnog znaka svakog Galaxy Note uređaja, pa tako i Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra. Naravno, riječ je o popularnoj “olovčici” S Pen. Ta pametna olovka omogućava nam nikad veću produktivnost na pametnom telefonu. Uz Galaxy Note 20 ili Galaxy Note 20 Ultra doslovno u velikom broju zadataka možemo zamijeniti klasično računalo. Da je tomu tako svakako valja spomenuti i mogućnost spajanja pametnog telefona i Bluetooth miša te Book Cover tipkovnice. Tako opremljen Galaxy Note 20 ili Galaxy Note 20 Ultra zaista je najmoćniji pametni telefon koji ste ikad imali. Uz S Pen i Samsungove alate kao što je Samsung Notes neće vam promaknuti ni jedna bilješka sa sastanaka ili predavanja. Jedan klik na S Pen olovci pretvorit će rukopis u tekst koji možemo kopirati i izvoziti dalje.

Kamera

Iako kameru na pametnom telefonu često gledamo u kontekstu ovjekovječenja nama važnih događaja, ona na Samsung Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra donosi i mogućnosti koje će u vama otkriti nove talente. Budite produktivni u stvaranju videozapisa u filmskom 21:9 omjeru i 24 sličice u sekundi, i to na iznenađujućoj 8K rezoluciji. Pro Video način rada dolazi s naprednim fokusom, zvukom, izlaganjem, osvjetljenjem i zumiranjem koji nam nude snimanje do 120 kadrova u sekundi za holivudske standarde. Trostruka stražnja kamera spremna je za svaku situaciju i donosi nam najbolju fotografiju koju možemo snimiti pametnim telefonom.

Zaslon za sve uvjete

Prvi put u Note seriji Galaxy Note 20 Ultra dolazi s najboljim AMOLED 2X zaslonom dosad i brzinom osvježavanja od iznenađujućih 120 Hz pružajući vizualnu glatkoću i automatski se prilagođavajući s obzirom na sadržaj kako bi se produljilo trajanje baterije. Galaxy Note serija oduvijek nam je pružala veliki prostor za rad i zabavu, pa je tako i na Note 20 seriji uz 6,7-inčni zaslon na modelu Galaxy Note 20 ili 6,9-inčni zaslon na modelu Galaxy Note 20 Ultra, koji uz to donosi i 120 Hz brzinu osvježavanja slike. Koju god veličinu odabrali, znajte kako s novim Note 20 ili Note 20 Ultra uvijek imate širok prostor za rad i golem zaslon za zabavu.

Snage napretek

Snažan pametni telefon danas je imperativ za svakog korisnika koji želi istinski uživati u svim mogućnostima koje nam pametni telefon nudi. Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra zahvaljujući Exynos 990 procesoru uparenom s čak 12 GB radne memorije na modelu Galaxy Note 20 Ultra te 8 GB radne memorije na Galaxy Note 20 pružaju nadmoćne performanse u svim zadatcima. Bez obzira na to imali otvorenih nekoliko aplikacija istovremeno, radili na prezentaciji i drugim dokumentima, uživali u najnovijem filmu ili pak igrali najnovije igraće naslove – novi Galaxy Note 20 i Note 20 Ultra spremni su pratiti vas u svim zadatcima. Uz najnoviji Android 10 i Samsungovo One UI 2.5 uživat ćete u svakom trenutku.

Mistične boje

Za kraj ostavljamo nimalo manje važan izgled. Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra donose bezvremenski dizajn koji će uvijek izgledati moderno i svježe. Uz tri mistične boje, crnu, bijelu te posebnu brončanu, s Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra uvijek ćete biti zapaženi. Satenski finiš jedinstven je samo za Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra pametne telefone, a donosi posebno ugodan osjećaj pod prstima. Samsung Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra upravo su krenuli s prodajom u Hrvatskoj, pa ako ste u potrazi za najboljim što tržište pametnih telefona nudi – Galaxy Note 20 serija je vaš odabir.
Marin Režić
Snažan pametni telefon danas je imperativ ako želite istinski uživati u svim mogućnostima
Uz Galaxy Note 20 doslovno u velikom broju zadataka možemo zamijeniti klasično računalo