Mozaik
IGRANA VERZIJA CRTIĆA IPAK ONLINE

“Mulan” od 4. rujna na Disney+ za 190 kuna
Objavljeno 10. kolovoza, 2020.
Film "Mulan", jedan od potencijalno najvećih ovogodišnjih filmskih hitova, neće se prikazati u američkim i mnogim drugim svjetskim kinodvoranama. Nakon brojnih odgađanja početka kinoprikazivanja zbog pandemije koronavirusa, kompanija Walt Disney odlučila je ponuditi ovaj film korisnicima njihovog streaming servisa Disney+ i to po cijeni od 29,99 dolara, odnosno 190 kuna. Film će se na taj način moći gledati od 4. rujna. Osim u Americi, film će se na isti način moći gledati u Kanadi, Novom Zelandu, Australiji i mnogim zapadnoeuropskim zemljama u kojima je dostupan Disney+ streaming servis.

Vlasnicima kina ovo je veliki udarac, budući da su računali na "Mulan" kao na naslov koji bi mogao spasiti ljeto i vratiti publiku. Disney je objavio kako će film ipak biti prikazivan u kinima u onim zemljama u kojima nema streaming servisa, što je i hrvatski slučaj. "Mulan" je inače igrana prerada istoimenog Disneyjevog crtića iz 1998., čija se radnja odigrava u drevnoj Kini, a naslovna junakinja pretvara se da je muškarac kako bi spasila od vojne obveze svog onemoćalog oca. Redateljica filma je Novozelanđanka Niki Caro, a glavnu ulogu tumači kineska glumica i manekenka Liu Yifei.

Budžet za igranu verziju filma "Mulan" bio je oko 200 milijuna dolara, a film je još 27. ožujka 2020. trebao doći u kina, taman prije globalnog zatvaranja tržišta zbog pandemije. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SKLOPU VUKOVARSKOG ETNOSAJMA

Susret folklornih društava
“Dunav svome gradu”

2

HIT-KNJIGA DAVIDA ATTENBOROUGHA U IZDANJU ŠKOLSKE KNJIGE

"Svijet ponovno moramo učiniti divljim, to je jedini izlaz iz krize koju smo sami stvorili"

3

ZÜRICH FILM FESTIVAL ODRŽAVA SE U SVOM PUNOM OBUJMU

Binoche će dobiti Golden Icon Award, a Depp donosi svoj film o The Poguesima