Novosti
UNATOČ POSLOVANJU U OTEŽANIM UVJETIMA

Više tvrtki isplatilo uskrsnice i nagrade
Objavljeno 9. travnja, 2020.
U jeku poslovanja u otežanim uvjetima borbe protiv širenja zaraze koronavirusom rijetki će se gospodarstvenici, zbog neizvjesnosti trajanja pandemije, odlučiti nagraditi svoje zaposlenike uskrsnicom. Ipak, oni koji su svjesni da u ovim trenucima upravo realizacija poslovnih zadataka i operacija najviše ovisi o njihovim zaposlenicima, odlučit će se dodatno ih nagraditi. Tako je u svim članicama Mepas grupe koje imaju sjedište u Hrvatskoj, a među njima su i osječke tvrtke Saponia i Kandit, isplaćen iznos od 500 kuna, a uz to su djelatnici u Osijeku dobili i poklon-paket proizvoda obiju tvornica.

I iz osječke su Žito grupe izvijestili kako je za oko 1500 djelatnika isplaćena uskrsnica u vrijednosti od 1500 kuna, te uz to i poklon-paket njihovih proizvoda u vrijednosti od 450 kuna.

I djelatnici većine maloprodajnih trgovačkih lanaca dobit će uskrsnice, ali i dodatke za posebne okolnosti. Konzum će tako u znak zahvalnosti zaposlenicima na golemom radu i trudu u prethodnom razdoblju isplatiti dodatak za posebne okolnosti na radu od 15 posto po satu na odrađenu satnicu, ali i uskrsnicu u iznosu od tisuću kuna. Dodatak će dobiti više od 9000 zaposlenika koji rade u prodavaonicama, online prodavaonici, skladištima, Velpro centrima te prijevozu u lancu opskrbe.

I iz Lidla Hrvatska te Spara ranije su izvijestili kako su kao zahvalu svojim zaposlenicima u trgovinama i skladištima isplatili 1500 kuna nagrade.

Većina državnih tvrtki, zbog krize prouzročene koronavirusom, u dogovoru sa sindikatima ove godine neće isplatiti uskrsnice iako su one definirane kolektivnim ugovorima. No postoji i nekoliko državnih tvrtki čiji su se djelatnici odrekli uskrsnica u korist dvaju humanitarnih fondova koje je Vlada osnovala za pomoć stradalima u potresu i za borbu protiv koronavirusa. D.Ku.
Možda ste propustili...

SUPRUGA GA PRIJAVILA ZA PRIJETNJU I NASILJE U OBITELJI

Priveden čelnik gospićkog HDZ-a