Novosti
BRINU O SIGURNOSTI I ZDRAVLJU

Trgovački lanci: Radnici i kupci su zaštićeni, sve stalno čistimo
Objavljeno 17. ožujka, 2020.

Vezani članci

TRGOVCI MEĐU NAJUGROŽENIJIM STRUKAMA

Blagajnici radili bez predaha, a police su punili i usred noći

Iz velikih trgovačkih lanaca poručuju - maksimalno se brinu o sigurnosti i zdravlju radnika. "Brinemo se o tome da su radna mjesta u centrali i trgovinama čista te smo zaposlenicima osigurali dodatna dezinfekcijska sredstva za održavanje čistoće uređaja i opreme za rad. Jasno dajemo naputke preko plakata i drugih komunikacija o održavanju redovite higijene kojima podsjećamo zaposlenike i kupce na mjere kojima se sprječava širenje virusa. Povećali smo broj dezinfekcijskih sredstava u svim našim trgovinama. Učestalo čistimo ručke na kolicima i košarama te redovito čistimo POS uređaje kako bismo osigurali maksimalnu zaštitu za svoje zaposlenike i kupce", kažu iz SPAR-a.

Istu poruku šalju i iz Lidla: "Tvrtka Lidl redovito informira svoje zaposlenike o potencijalnim ograničenjima putovanja i brine se o tome da se pažljivo poštuju higijenski propisi. Sukladno tome, posebno pazimo na dostupnost higijenskih sredstava kao što su dezinfekcijski sapun i ubrusi za brisanje u svim prostorijama trgovine te u sanitarnim čvorovima za kupce i djelatnike."

Iz Konzuma ističu kako uz redovite procedure provode i pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima te redovitu dezinfekciju blagajni, opreme i POS uređaja. U pojedinim dijelovima Hrvatske, sukladno odredbama Stožera za civilnu zaštitu, uveli su i regulaciju ulaska u trgovine. U cilju dodatne zaštite sigurnosti kupaca i zaposlenika, uspostavili su i operativni tim za krizna stanja, čiji su članovi dostupni u bilo koje doba dana i raspoloživi za okupljanje u vrlo kratkom roku u slučaju potrebe, te pripremili procedure i upute o postupanju u slučaju različitih mogućih scenarija vezanih uz koronavirus za zaposlenike u svim prodavaonicama, skladištima i upravnoj zgradi. Za zaposlenike koji su najčešće u kontaktu s kupcima osigurali su zaštitne rukavice i sredstva za dezinfekciju te pokrenuli proces nabave zaštitnih maski.

Također, iz Fortenova grupe u utorak je priopćeno kako proizvodne kompanije te grupe normalno rade i osiguravaju dovoljne količine proizvoda, a Konzum ima robe za nekoliko mjeseci potražnje. I.Solar
Možda ste propustili...