Sport
PORAZI HRVATSKIH TENISKIH PREDSTAVNIKA

Vekić ispala od Ruskinje, Ćorića izbacio Brazilac
Objavljeno 13. veljače, 2020.
U St. Petersburgu Ekaterina Aleksandrova porazila Donnu, a u Buenos Airesu Thiago Monteiro svladao Bornu
Donna Vekić oprostila se u 2. kolu od WTA turnira u St. Petersburgu gdje je prošle godine igrala finale. Bolja od Osječanke na tvrdoj podlozi bila je domaća tenisačica Ekaterina Aleksandrova koja je slavila u dva seta, sa 6:1, 7:5 za sat i 22 minute igre te tako izjednačila na 1-1 u međusobnim susretima.


Bio je to dvoboj u kojemu su obje tenisačice teškom mukom osvajale gemove na vlastiti servis, o čemu svjedoči čak deset breakova, pri čemu je daleko uspješnija bila Ruskinja, koja je čak sedam puta oduzimala početni udarac sedmoj nositeljici turnira. Aleksandrova je "projurila" prvim setom, povela je 4:0, a potom i treći put napravila break za 6:1 u prvom setu i samo 23 minute igre. U drugom se igralo puno izjednačenije, podigla je Vekić svoju igru, ali joj je servis i dalje stvarao velike probleme. Iako je dva puta na početku drugog seta dolazila u vodstvo breakom, na isti ga je način i gubila. Kada je i treći put oduzela servis Ruskinji i povela 5:4, činilo se kako će odluka pasti u trećem setu. No Aleksandrova je nanizala tri gema, od čega dva na servis Vekić, te iskoristila četvrtu meč-loptu za mjesto u četvrtfinalu gdje će igrati protiv Čehinje Petre Kvitove.

I Borna Ćorić završio je svoj nastup u 2. kolu, na ATP turniru u Buenos Airesu na zemlji ga je porazio Brazilac Thiago Monteiro sa 6:4, 7:6 (8) za sat i 48 minuta. Borna je bio četvrti nositelj te je odlično krenuo, povevši 2:0, no Brazilac je nanizao četiri gema te potom tu prednost sačuvao do kraja. U drugom je setu presudio tie-break u kojemu je jedini poen protiv servisa pripao 92. tenisaču svijeta, što mu je bilo dovoljno za pobjedu. G. Roguljić
Možda ste propustili...

HAJDUK OSTAO NA TREĆEM MJESTU LJESTVICE

Pobjeda Hajduka protiv Rudeša na praznom Poljudu

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

Najčitanije iz rubrike