Ekonomija
ULOŽENI RAD NEPROMIJENJEN

Porasla vrijednost dohotka u poljoprivredi
Objavljeno 11. veljače, 2020.
Vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi u prošloj, 2019. godini, iznosila je 8,85 milijardi kuna, što je rast od 2,2 posto u odnosu na prethodnu godinu, druga je procjena lanjskog realnog dohotka u poljoprivredi Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Državni zavod za statistiku objavio je i kako se očekuje da će vrijednost outputa poljoprivredne djelatnosti biti smanjena za 0,7 posto te da će iznositi 17,2 milijarde kuna, dok je godinu prije iznosila 17,3 milijarde kuna. Bruto dodana vrijednost za prošlu, 2019. godinu procjenjuje se, pak, na 7,9 milijardi kuna, što je u odnosu na 2018. godinu, kada je iznosila osam milijardi kuna, pad od 1,4 posto.
Uloženi rad u poljoprivredi prošle je godine ostao nepromijenjen u odnosu na godinu ranije, dok se indeks realnog dohotka u poljoprivredi po jedinici godišnjeg rada procjenjuje na 49.685 kuna, što je povećanje od 2,5 posto. Naknada zaposlenicima u prošloj godini će, kako se procjenjuje, iznositi 1,05 milijardi kuna, što je rast od 5,3 posto u odnosu na godinu prije, navodi se u izvješću DZS-a. H
1,05

milijardi kuna iznosila je ukupna naknada zaposlenicima u poljoprivredi lani
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike