Sport
RAZOČARANI HRVATI

Sanjali smo zlato, ali ga
na kraju nismo dosanjali
Objavljeno 27. siječnja, 2020.
Ja sam pretužan, ovaj poraz baš boli - kazao je kapetan hrvatske reprezentacije Duvnjak

Nije bilo osmijeha na licima hrvatskih rukometaša. Nevoljko su prolazili kroz miks-zonu, spuštenih glava. Čak i oni koji su prvi put osvojili medalju s Hrvatskom. Mladi Vlado Matanović nasmijao se, ali onako kiselo a da nije pokazao zube, tek kada smo mu viknuli:

- Glavu gore, pa osvojio si prvu medalju za Hrvatsku!

Dojma smo kako je najviše razočaran bio Luka Cindrić. Na kraju nije mogao pomoći suigračima u finalu. Probao je, ali ozljeda je bila jača.

David Mandić pokušao je otkriti što je to otišlo na španjolsku stranu:

- Napad nam je bio problem. Obranu smo odigrali fantastično, ali u napadu Duvnjak i Karačić više nisu mogli. Vukli su cijelo prvenstvo, a nismo imali ni Stepančića, koji je cijelo natjecanje odigrao ozlijeđen i bez zamjene. Ni Cindra nije mogao u finalu zbog ozljede. Kako je, tako je. Moramo na kraju biti ponosni na osvojeno srebro.

Suze je skrivao i Marin Šego:

- Malo kasnije, vratit ću se - rekao je hrvatski vratar.

Nismo ga uspjeli dočekati. Rokovi su pritiskali. Zlatko Horvat na početku nije baš bio rječit:

- Ljudi su bili bolji, mi smo je do kraja držali u neizvjesnosti.

A onda se raspričao:

- Kada smo gubili četiri razlike, znali smo da nam treba energija. Uspjeli smo je dobiti i uspjeli smo se vratiti. Međutim, nismo mogli do kraja. Žao nam je zbog navijača koji su bili stvarno fantastični.

Zahvalio je navijačima, ali i još nekome - što rijetko kada čujemo:

- Hvala i vama novinarima što ste nas cijelo vrijeme pratili!

Željko Musa bio je tužan, ali ponosan:

- Ponosan sam što sam bio mjesec dana dio ove ekipe. Nemamo si na kraju bilo što zamjeriti. Sanjali smo zlato, ali ga nismo na kraju dosanjali. Tužni smo, ali znamo da je ovo veliki uspjeh za hrvatski sport. Život ide dalje.

Marino Marić dao je svoj doprinos. Ipak, bio je jasan:

- S 20 golova ne može se osvojiti Europsko prvenstvo. Tako je na kraju završilo. Španjolci su pokazali kako su pravi hakleri. Posebno kada odu na jedan-dva razlike.

Domagoj Duvnjak vraća se kući s četvrtim srebrom. I naslovom MVP-a prvenstva.

- Nemojte me pitati za MVP. Ponosan sam, ali sve bih dao da smo danas osvojili zlato. Pretužan sam. Ovaj poraz baš boli. S druge strane, ponosan sam na ekipu. Vratili smo se nakon 40. minute i pokazali karakter. Nažalost, tih 20 minuta nije bilo dovoljno. Odlučivale su sitnice.

Lino Červar rekao je:

- Zadovoljan sam dečkima unatoč tome što smo izgubili utakmicu. Imali smo hendikep što nije igrao Cindrić. Vratili smo se i poveli, na kraju onaj penal, pitanje je je li postojao. Na kraju mogu čestitati svim igračima na srebrnoj medalji i odlično odigranom cijelom turniru - zaključio je hrvatski izbornik.

Krešimir Lacković
Ponosno se vraćamo kući
 
- Šteta za zlato, ali trebamo biti zadovoljni srebrom. Ovo je bila rovovska bitka u finalu, nije bilo Cindrića, a naši vanjski igrači nisu bili raspoloženi. Španjolska obrana bila je čvrsta i jaka te smo na kraju ipak ostali bez snage i koncentracije. Čestitam svojim igračima na cijelom turniru, krvavo su zaradili ovaj finale. Ništa im ne zamjeram, za zlato je trebalo malo više, ponosno se vraćamo kući - kazao je hrvatski izbornik Lino Červar, koji je najavio da ove godine napušta kormilo Hrvatske.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike