Sport
ŽOK OSIJEK

Uopće nije loš ulov kad osvojiš šest od mogućih 9 bodova
Objavljeno 12. prosinca, 2019.

Planski se odvijaju stvari za odbojkašice s Drave. Nakon devet odigranih superligaških kola Osijek drži četvrtu poziciju, što je i realno s obzirom na ono što su do sada na parketu pokazale učenice trenera Miroslava Đekića. Na kontu su četiri pobjede, a posljednje dvije ostvarene su u razmaku od dva tjedna. One su i jedine do sada na domaćem parketu, gdje su Osječanke odradile čak tri dvoboja u nizu.

Premijerno slavlje u Gradskom vrtu upisano je u sedmoj rundi protiv Poreča, a prošle nedjelje u tri seta nadigran je i zagrebački Olimpik. Bilo je to i najuvjerljivije izdanje do sada, jer suparnice doista ni jednog trenutka nisu ugrozile pobjedu domaćeg sastava. "Atomski" je odrađen prvi set u kojemu su Zagrepčanke osvojile samo četiri poena, a s takvom razlikom još nitko nije nadigran u 36 utakmica, koliko je do sada ukupno odigrano u Superligi odbojkašica.

- Odlično odrađena utakmica, iskontrolirana od prvog do posljednjeg poena. Da smo kvalitetniji od Olimpika nije sporno, jer dobili smo ga u tri seta u gostima, još u otvaranju sezone. Tamo je također prvi set bio uvjerljiv, ispustili smo devet poena, evo sada samo četiri. Igračice su bile opuštene, razigrane, da smo u ovakvom ritmu igrali protiv Marina Kaštela tjedan dana ranije, možda bismo izvukli i više iz tri uzastopna domaćinstva - smatra Đekić.

Šest od devet bodova nije loš ulov, ali uz malo koncentracije mogao se saldo obogatiti za još koji bod. Između Poreča i Olimpika, Osijek je u tri seta poražen od lidera, ali nisu Kaštelanke lako dobile taj dvoboj kako može sugerirati konačan rezultat.

- Sva tri seta izgubili smo na razliku, ključne poene nismo odradili na najbolji način, i to nas je koštalo. Da smo izvukli više, ne bi bilo loše, ali ovih šest bodova imaju dodatnu vrijednost, jer ćemo ih prenijeti u drugi dio sezone, kad se skupina dijeli na pet ekipa, dok tri najbolje idu razigravati međusobno s dvojcem koji se priključuje iz MEVZA lige - pojašnjava trener odbojkašica s Drave, koje će do kraja kalendarske godine odigrati još tri utakmice. Između dvije prvenstvene tu će se ugurati i Kup obveza protiv splitskog Brda.

- Čeka nas gostovanje u Rijeci, potom osmina finala Kupa te nam za kraj dolazi Split. Primarno je pobjede tražiti kontra splitskog dvojca, ali i u subotu želimo se u Rijeci predstaviti u najboljem izdanju - kaže Miroslav Đekić, trener ŽOK Osijek. N. Benčina
TABLICA
1.Marina K.       9       7       2       21:9       20

2.Rijeka CO       9       7       2       23:12       20

3.Enna Vukovar       9       5       4       21:13       18

4.Osijek       9       4       5       15:17       12

5.Poreč       9       4       5       15:17       12

6.Brda       9       3       6       13:21       9

7.Split       9       3       6       13:22       9

8.Olimpik       9       3       6       11:21       8
Možda ste propustili...

NAKON RIJEKE U VATIKAN PA U PORTUGAL

Prije Eura Vatreni idu po blagoslov Svetog Oca

VALJDA GORICA OPET NEĆE BACITI OSIJEK UNATRAG

Znam koji su problemi, nije trenutak da govorim o njima

Najčitanije iz rubrike