Novosti
GRADNJA PRISTUPNE CESTE ZA PELJEŠKI MOST

Strabag uveden u posao na Pelješcu
Objavljeno 14. studenog, 2019.
Zajednica ponuditelja koju čine Strabag AG i Strabag d.o.o. danas je uvedena u posao na gradnji pristupne ceste za Pelješki most na dionici Duboka - Sparagovići/Zaradeže, izvijestile su u srijedu Hrvatske ceste.

Uvođenje u posao uslijedilo je nakon što je početkom listopada potpisan ugovor o gradnji pristupnih cesta. Primopredajom tehničke dokumentacije, dostavom imenovanja i otvaranjem građevinskog dnevnika službeno je započela gradnja te dionice duge 12,04 kilometra. Zajednica ponuditelja Strabag AG i Strabag gradnju pristupa do postojeće cestovne mreže s kopnene i pelješke strane obavit će za 478,3 milijuna kuna (bez PDV-a), s rokom dovršetka od 33 mjeseca, kaže se u HC-ovu priopćenju.

Dodaje se da je gradnja spomenute dionice vrlo zahtjevna jer uključuje gradnju dvaju tunela, dvaju mostova i vijadukta te drugih popratnih komponenti. HC očekuje da će drugi izvođač - grčki Avax, koji će graditi stonsku obilaznicu odnosno poddionice Sparagovići - Prapratno i Prapratno - Doli, ukupne duljine 18 kilometara i ugovorene vrijednosti posla 511,5 milijuna kuna (bez PDV-a), biti uveden u posao krajem studenoga ili početkom prosinca. Rok za dovršetak te dionice bit će 28 mjeseci. U HC-u kažu da je na gradilištu Pelješkog mosta u tijeku gradnja prvih stupova te da su materijal i pogoni već spremni za početak proizvodnje. H
Možda ste propustili...