Crna kronika
ŽUPANIJSKO ODVJETNIŠTVO VUKOVAR

Istražni zatvor za ubojicu supruge
Objavljeno 11. studenog, 2019.

Vezani članci

OBITELJSKA TRAGEDIJA: JEZIVO UBOJSTVO KAKVO SE NE PAMTI

Ubijena i bačena u septičku jamu, uhićeni suprug prikrivao tragove

PETROVCI/VUKOVAR


Za Zorana Builu, 50-godišnjaka iz Petrovaca, nedaleko od Vukovara, osumnjičenog da je usmrtio svoju suprugu Anicu (46), čije je tijelo policija, nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja, prije nekoliko dana pronašla skriveno u septičkoj jami u dvorištu iza obiteljske kuće, Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Vukovaru zatražilo je određivanje istražnog zatvora.


Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u ŽDO-u u Vukovaru je, nakon primitka kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, 50-godišnjaka ispitao, objavljeno je na službenim stranicama vukovarskog ŽDO-a. Nadalje je navedeno i sljedeće: "Kako postoji osnovana sumnja da je 50-godišnjak usmrtio suprugu, Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika." Kao razlog određivanja istražnog zatvora navodi se opasnost od utjecaja na svjedoke i zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.


Jezivo ubojstvo koje je u šoku ostavilo Petrovce i cijeli taj kraj, a roditelje i četiri sina ubijene žene gurnulo u neopisivu tugu, zbilo se još uvijek neutvrđenog dana u srpnju. Rezultati krimistraživanja, nakon što je očajna majke Anice Builo 29. srpnja prijavila njezin nestanak, pokazali su da je ubojstvu prethodila svađa supružnika Buila. Sve se odigravalo u ranim jutarnjim satima kada je suprug, kako ga se sumnjiči, nakon svađe, supruzi zadao više ubodnih i reznih rana, od kojih je preminula. Njezino beživotno tijelo potom je umotao u prekrivače i bacio u septičku jamu.
Dok je trajala potraga Zoran Buila je lažima pokušavao zamesti tragove zločina i policiju navesti na krivi trag, no razotkrili su ga SMS-ovi koje je slao s mobilnog telefona ubijene Anice pokazujući ih kao argument da je nesretna žena živa i da je nekamo otišla. To je na kraju, policiju dovelo do pronalaženja tijela i uhićenja Zorana Buila. Inače, Anica je bila u drugom braku, a iz oba je imala po dva sina koja su, kao punoljetni, već ranije otišla iz obiteljske kuće u Petrovcima. Spominje se da su supružnici imali "nerazriješene obiteljske odnose", no mještani Petrovaca proteklih dana komentiraju kako nitko nije mogao naslutiti tako strašan zločin. S.Butigan
Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike