Tehno
DOSTUPNI U TRGOVINAMA U RUJNU

AOC predstavlja novu G2 seriju gaming monitora za ljubitelje brzih igara
Objavljeno 20. rujna, 2019.

Ljubiteljima brzih i natjecateljskih igara bolje bi odgovarali modeli poput 27G2U ili 24G2U s brzinom osvježavanja od 144 Hz, dok će ljubitelji manje dinamičnih igara posegnuti za modelima 27G2U5 ili 24G2U5 s brzinom osvježavanja od 75 Hz. Svi modeli dostupni su s AMD FreeSync, te impresivnim vremenom odziva od 1ms MPRT kako bi osigurali što bolje iskustvo igranja bez zamućenja pokreta (motion blur). Uz IPS panele sa širokim spektrom boja slika na G2 seriji monitora iznimno je jasna, čak i iz raznih kutova gledanja poput onih od 178 stupnjeva. Svi modeli dostupni su u uglađenom i modernom dizajnu s crvenim detaljima na okviru i pozadini monitora, kao i podesivim postoljem visine 130 mm za ugodnije igranje.

27-inčni 27G2U model i 23,8-inčni 24G2U model imaju IPS panele sa 120 posto i 126 posto pokrivenosti sRGB raspona boja, omogućujući prirodan prikaz boja i vizuala koji upadaju u oko. Zahvaljujući iznimnoj brzini osvježavanja od 144 Hz, te impresivnom vremenu odziva od 1 ms MPRT, ovi monitori pobrinut će se za lagodnu igru te će se prilagoditi potrebama svakog gamera.

Ljubitelji sporijih igara, poput strategijskih i avanturističkih, za koje nije potrebna visoka brzina osvježavanja, radije bi mogli odabrati modele poput 27G2U5 i 24G2U5 s brzinom osvježavanja od 75 Hz. Oba modela prate unaprjeđivanje s početnih 60 Hz monitora, podižući iskustvo igranja na novu razinu. Ove modele također krase IPS paneli te nude kutove gledanja od 178 stupnjeva, kao i širok spektar boja, uz vrijeme odziva 1 ms MPRT i FreeSync podršku za igranje bez trzanja i zamrzavanja slike. Svi modeli imaju svjetlinu od 250 cd/m² i stoga su pogodni za korištenje u različitim svjetlosnim uvjetima.

G2 serija ukomponirala je najpoželjnije gamerske specifikacije. Nisko ulazno kašnjenje osigurava korisniku da dobije povratnu infomaciju svojih radnji, bez ikakvog primjetnog kašnjenja. Podešavanjem AOC Game Color opcije, korisnici mogu povećati ili smanjiti zasićenje boja, kako bi bolje primijetili rivala i tako ostvarili prednost. Koristeći Dial Point opciju, korisnici imaju mogućnost stavljanja mete na sredinu monitora kao pomoć za preciznije ciljanje. FlickerFree tehnologija i Low Blue Light način rada pomažu prilagođavanju gaming maratonima. Naposljetku, novi i prilagođeni software za prilagođavanje navedenih postavki (i više) također je u paketu.

Sva četiri modela nude dva HDMI utora, DisplayPort za priključivanje raznih izvora, kao i VGA input. Korisnici mogu odabrati hoće li povezati slušalice u output predviđen za to ili će koristiti ugrađene 2W zvučnike. Ugrađeni utor za USB otvara mogućnost za povezivanje perifernih uređaja, poput tipkovnice i/ili miša. Modeli od 144 Hz- 27G2U i 24G2U bit će dostupni u trgovinama u rujnu, a modeli od 75Hz- 27G2U5 i 24G2U5 stižu u listopadu ove godine. M.R.
Možda ste propustili...