Crna kronika
ODLUKA SUCA ISTRAGE

Istražni zatvor za nasilnog policajca
Objavljeno 13. rujna, 2019.
OSIJEK

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 40-godišnjem policajcu, kojega se tereti da je u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao svoju suprugu te prijetio pištoljem njoj i susjedu, izvijestio je osječki sud u četvrtak. Tužiteljstvo je dan prije predložilo istražni zatvor zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnje. Sudac istrage prihvatio je prijedlog, jer postoje relevantni dokazi koji potvrđuju osnovanu sumnju pa je rješenjem odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela.

Policajac, koji se nalazi na bolovanju, uhićen je i privremeno udaljen iz službe nakon što je nedavno u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao 34-godišnju suprugu, koja je tijekom napada izišla iz stana u dvorište, gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem koji legalno posjeduje. Kada je na dvorište izišao 39-godišnji susjed, koji je čuo kako žena zove u pomoć, policajac je zaprijetio i njemu.

Po dolasku policije, koja je zaustavila daljnje nasilničko ponašanje njihova kolege, osumnjičeniku je izmjerena koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi, te su mu oduzeti službeni i privatni pištolj za koje posjeduje dozvolu. Tijekom ispitivanja tužiteljstvo je utvrdilo osnovanu sumnju da je nasilničko ponašanje osumnjičenika prema supruzi trajalo još od sredine 2017. sve do 10. rujna ove godine.

Sumnja se da je 40-godišnji policajac u stanu u kojemu živi sa svojom suprugom, protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, suprugu kontinuirano vrijeđao, govorio joj pogrdne riječi i dovodio ju u ponižavajući položaj.

To je kulminiralo izgredom od 10. rujna, kada je bio fizički nasilan prema njoj, a nakon što se ona zatvorila u sobu, uzeo je pištolj i nasilno razvalio vrata te joj s uperenim pištoljem upućivao prijetnje, koje su se odnosile na nju i njezine roditelje, braću i sestre.

Nakon toga izišao je na dvorište gdje je ponavljao prijetnje supruzi te pištoljem koji je imao u ruci zaprijetio i susjedu. Opasnu su situaciju smirili policajci PU osječko-baranjske koji su došli na poziv uplašenih susjeda. Uspjeli su razgovorom nagovoriti 40-godišnjaka da im preda pištolj nakon čega su ga uhitili i predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske. H
Istražni zatvor određen mu je zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela
2

godine trajalo je nasilničko ponašanje policajca prema supruzi
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike