TvObzor
PEAKY BLINDERS VRAĆAJU SE NA CINESTAR TV PREMIERE 1 KANAL

Treća sezona donosi nove opasnosti, nove protivnike, puno sumnje i kolebanja
Objavljeno 13. rujna, 2019.

Nikada se nismo više radovali svadbenim zvonima kada smo čuli da se Tommy Shelby ženi, zar ne? Upravo je dugo očekivano vjenčanje početak treće sezone Peaky Blindersa koja se premijerno prikazala na CineStar TV Premiere 1 kanalu. Nova sezona donosi nam šest epizoda, a smještena je dvije godine nakon druge sezone. Obitelj Shelby odlučila je proširiti svoj lokalni utjecaj izvan Birminghama, a uz internacionalne tendencije dolaze nove opasnosti, novi protivnici, puno sumnje, kolebanja i nesigurnosti. Iako je Tommy obećao Grace kako izlazi iz kriminalnog miljea kako bi se brinuo o svojoj obitelji, čini se da će se njegovo obećanje ubrzo izjaloviti.


Novi igrač s kojim se Shelbyji suočavaju je talijanska obitelj Changretta. Usprkos tome što su Peaky Blindersi doista postojali, obitelj Changretta je ovaj put izmišljena, ali inspirirana stvarnom njujorško-talijanskom mafijom. Stephen Knight, tvorac Peaky Blindersa, izjavio je:


"U stvarnosti, britanski gangsteri, a pogotovo birminghamski, imali su jake poveznice s gangsterima u Chicagu. Poveznice su nevjerojatne – primjerice, pravi Billy Kimber (na čelu Birmingham Boysa) otišao je u Chicago bježeći od britanskih prilika. Upravo on je postao tjelohranitelj Charlieja Chaplina i čak se pojavio u jednom njegovu filmu."


Uz Talijane, još jedna opasnost dolazi i od strane ruske obitelji Romanov-Petrovna koja će se pokazati dvostrukim igračem.
Treća sezona snažno se fokusirala na Arthura koji je pronašao smiraj u Lindi i Bogu. Ili se bar tako čini. Arthurova kompulzivnost i nasilna priroda često će se u ovoj sezoni sukobiti s načelima koja nastoje nametnuti te će često dominirati njegovim odlukama. Arthurov lik postat će nam nova dilema: sažalijevati ga ili osuđivati? Treća sezona donosi ukupno 18 likova uz standardnu glavnu postavu, a ponovno ćemo vidjeti i Toma Hardyja u ulozi Alfieja Solomonsa, proračunanog i dinamičnog lika kojemu je omiljena razonoda živcirati Tommyja i Arthura.


Nikola Kučar
Možda ste propustili...

IZAŠAO JE TRAILER ZA FILM SPIRAL: FROM THE BOOK OF SAW

Hoće li ovo biti najstrašniji horor film godine?

STVOREN PO UZORU NA ANTOLOGIJSKU ZONU SUMRAKA

Poznati serijal horor priča “U tami” vraća se na AXN Adria