Kultura
CANTUS ANSAMBL

Početak uz čelističku zvijezdu Ariela Barnesa
Objavljeno 9. rujna, 2019.
Nakon sjajne protekle sezone, Cantus Ansambl najavio je novi koncertni ciklus u zagrebačkoj Laubi za sezonu 2019./2020. te će od rujna 2019. do lipnja 2020. održati pet koncerata.

Sezona se otvara već 23. rujna. Koncertom Maple Syrup, uz kanadskog dirigenta Owena Underhilla, ansambl će predstaviti suvremene skladbe iz Vancouvera. Gost je velika kanadska čelistička zvijezda cantus

Na koncertu Minestrone alla Italiana 16. prosinca flautisti Dani Bošnjak, Ana Batinica i Roberto Fabbriciani izvest će pet skladbi talijanskih suvremenih skladatelja u kojima će flauta biti središnji instrument, od solističkih nastupa uz komorni ansambl pa do neobične kombinacije tri bas-flaute uz live elektroniku.

Chiles en Nogada, posvećen meksičkoj suvremenoj glazbi, na rasporedu je 24. veljače. Uz Cantus Ansambl gostovat će ikona suvremene glazbe, violinist Irvine Arditti, koji će izvesti skladbu svoje žene, meksičke skladateljice Hilde Paredas. Na programu će se naći i skladba Julija Estrade, Bajo el volcán, za čak sedam kontrabasa! Koncertima će dirigirati i umjetnički ravnatelj ansambla, skladatelj i dirigent Berislav Šipuš. U sklopu ciklusa 4. svibnja gostovat će i francuski ansambl Proxima Centauri, a koncert Sachertorte pod vodstvom dirigenta Ivana Josipa Skendera s austrijskom suvremenom glazbom u fokusu zatvorit će ciklus 8. lipnja. N.Vek.
Možda ste propustili...

KONCERT U SUBOTU U HRVATSKOM DOMU

Filharmoničari ponovno u Vukovaru

IZLOŽBA U TEHNIČKOM MUZEJU

O ljepotama rukotvorina Tohokua

VINKOVAČKE JESENI CVJETAJU 54 GODINE

Vinkovci: selo i varoš ili ni selo ni varoš

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKOVAČKE JESENI CVJETAJU 54 GODINE

Vinkovci: selo i varoš ili ni selo ni varoš

2

PORTRETI BRIGITTE LACOMBE

Rijetki i intimni trenutci filmskih zvijezda

3

DAROVITI ŠVEDSKI ZBOR ROMEO I JULIA U DVORU

Renesansna djela uz dozu duhovitosti i simpatičnosti