Crna kronika
TIJELO IZ ZAMRZIVAČA

Uskoro započinje suđenje za ubojstvo sestre u Palovcu
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Županijski sud Varaždin potvrdio je optužnicu da je Smiljana Srnec 2000. usmrtila sestru
VARAŽDIN - Vijeće Županijskog suda Varaždin potvrdilo je u četvrtak optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) koja se tereti da je prije 19 godina usmrtila sestru Jasminu Dominić (23), a potom njezino tijelo sve ove godine čuvala u zamrzivaču. "Potvrđuje se optužnica Županijskog državnog odvjetništva Varaždin od 11. srpnja protiv okrivljene Srnec", kratko je izjavio Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda. Tom odlukom otvoren je put suđenju koje će početi uskoro. Za nekoliko dana znat će se i ime suca koji će voditi slučaj koji je šokirao hrvatsku javnost.Prije odluke sudskog vijeća u zgradu Županijskog suda Varaždin u pratnji pravosudnih policajaca s lisičinama na rukama iz istražnog zatvora dovezena je Smiljana Srnec. Na pitanja novinara osjeća li se krivom za ubojstvo sestre, uplakana Srnec kratko je poručila kako nema komentara, ali da nije kriva za Jasmininu smrt. Nakon odluke vijeća Srnec je opet vraćena u istražni zatvor u kojemu se nalazi od 19. veljače ove godine.

Optužnicom se 45-godišnju Srnec, koja će do početka suđenja ostati u zatvoru, tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu svojoj sestri, koja je tada imala 23 godine, zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je žrtva preminula. Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. kolovoza 2005. Međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu u Novoj ulici u kući pronađen leš nepoznate osobe. Istoga dana u večernjim satima uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec. Nakon kraćeg boravka u policijskom pritvoru prebačena je u varaždinski zatvor gdje se nalazi i danas.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda Varaždin od tada se sastajalo svaka dva mjeseca kako bi odlučivalo o produženju istražnog zatvora. Sastalo se i u povodu žalbe optužene Srnec, no njezin zahtjev za puštanjem na slobodu je odbijen. Prema najnovijoj odluci, Srnec ostaje u istražnom zatvoru do 31. rujna, a tada bi suđenje već trebalo početi. Inače, tijekom istrage Smiljanu Srnec su vještačili, prema nalogu tužiteljstva, u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče kako bi se vidjelo u kakvom je psihofizičkom stanju. Njihovo će se mišljenje moći čuti tijekom suđenja koje i prije početka izaziva veliku pozornost javnosti.

Hrvatska javnost bila je šokirana činjenicom da je cijela obitelj godinama mogla živjeti u kući u kojoj se nalazi škrinja u kojoj je punih 19 godina skriven ljudski leš. Nitko drugi iz obitelji nije optužen.

Milan Bugarić
19

se godina tijelo ubijene Jasmine Dominić nalazilo u zamrzivaču u kući u Palovcu
POLICIJA JE 2005. GODINE BILA U KUĆI
Policijska istraga tada nestanka Jasmine Dominić počela je 2005. godine kada je njezina majka, koja je i tada radila u Njemačkoj, prijavila nestanak kćeri. Policija je tada ispitala Smiljanu Srnec i ostale članove obitelji, no nije detaljno pretražila kuću u kojoj se i tada nalazila škrinja u kojoj je u konačnici Jasmina i pronađena. Iz policije su poručili kako su tada bili fokusirani na okolna mjesta, a ne na samu kuću. Identifikacija tijela obavljena je tek nakon DNA analize i tada je razriješen misteriozan nestanak 23-godišnje djevojke.
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike