Mozaik
TJEDNA TOP-LISTA NAJPRODAVANIJIH ALBUMA U HRVATSKOJ

Opća opasnost još drži sjajno drugo mjesto
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
Ljetna kompilacija hitova, koji su obilježili kraj 2018. i prvu polovinu 2019. godine, prema prošlotjednim podacima o prodaji, ušla je među najprodavanija izdanja. Album "Vrući ljetni hitovi 2019.", u izdanju Croatia Recordsa, okuplja pjesme raznih izvođača i različitih žanrova - pop, zabavne glazbe, rock, hip-hop i dance glazbe. Na albumu se nalaze Vojko V, Petar Grašo, Vanna, Jelena Rozga, Colonia, Mia Dimšić i drugi, a izdanje je s izlaskom u prodaju ušlo izravno u TOP 5 najprodavanijih u Hrvatskoj.

Vrh liste i dalje je rezerviran za hitove s ovogodišnjeg CMC festivala, gdje se također nalaze aktualni singlovi raznih domaćih izvođača. Riječ je o pjesmama koje uživaju veliku popularnost i u radijskom eteru te na top-listama emitiranja, a koje se nalaze na albumu CMC festival Vodice 2019. u izdanju Croatia Recordsa. Na drugome mjestu nalazi se još uvijek Opća opasnost s novim albumom "Karta do prošlosti", a među tri najprodavanija albuma vratila se i kompilacija Marka Perkovića Thompsona "Original Album Collection". Na stranoj listi prodaje, broj 1 i dalje zauzima Bruce Springsteen s novim izdanjem "Western Stars". Riječ je o albumu koji je izišao u lipnju, a zahvaljujući iznimno popularnom dolasku na hrvatsko tržište, plasirao se među najprodavanija inozemna izdanja u Hrvatskoj u prvoj polovini 2019. Na drugome mjestu strane liste prodaje nalazi se Madonna s albumom "Madame X", a riječ je o još jednom novom izdanju s kojim se javnost upoznala ove godine u lipnju. Na trećemu mjestu zabilježen je novi ulaz, a pripada grupi Black Keys i njihovom albumu "Let‘s Rock".

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. T.K.
Možda ste propustili...

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike