Mozaik
IGRANA VERZIJA DOLAZI U KINA 2020.

Trailer za film “Mulan”
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
Studio Disney otkrio je prvi trailer filma “Mulan”, igranog remakea popularnog animiranog klasika iz 1998. godine. Najava je prikazna protekle nedjelje za vrijeme finalne utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu za žene, koju su igrale Sjedinjene Američke Države i Nizozemska. Podsjetimo, crtić je ispričao trijumfalnu priču o neobičnoj mladoj ženi koja preuzme očevu ulogu u ratu tako što se preruši u muško.

“Kad kineski car donese proglas koji traži da po jedan muškarac iz svake obitelji mora služiti u carskoj vojsci i sudjelovati u obrani zemlje od osvajača sa sjevera, Hua Mulan, najstarija kći slavnog ratnika, zauzima mjesto svog bolesnog oca maskiravši se u muškarca”, prenosi studio Disney radnju igrane verzije. Naslovnu ulogu tumači Yifei Liu, a režiju filma, koji u kina stiže 27. ožujka 2020., potpisuje Niki Caro. U drugim ulogama pojavljuju se i Jet Li te zvijezda filma ‘’Rogue One’’, Donnie Yen. Još se ne zna tko će igrati zmaja Mushua, kojemu je u izvorniku glas dao Eddie Murphy.

’’Mulan’’ šesti je u nizu Disneyjevih crtića koji su u posljednje tri godine dobili svoje igrane verzije, a prethodili su mu ‘’Beauty and the Beast’’, ‘’The Jungle Book’’, ‘’Dumbo’’, ‘’Aladdin’’ te ‘’The Lion King’’, koji u hrvatska kina dolazi ovaj tjedan. T.K.
Možda ste propustili...

U TRI DANA POSJETILO GA 150.000 PARTIJANERA

Ultra Europe preselio se danas iz Splita na otoke

FANTASTIČNA KONCERTNA SEZONA U MAĐARSKOJ

Nastupit će Zaz, Iggy Pop, Roisin Murphy, Morcheeba...

KOD DVORCA ESTERHAZY ODRŽAN FESTIVAL TARDA

Na Bujrum sajmu i merak zonama dočekali Hanku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DODIJELJENE ZLATNE ARENE PULA FILM FESTIVALA

Prvi put u povijesti za film i režiju nagrađena je - žena

2

EPSKO PUTOVANJE NIZOZEMCA

Električnim autom prešao
101.000 km kroz 33 države

3

NA PRVOM KONCERTU HDS-OVA JAZZ.HR CIKLUSA 2019/2020

Dave Holland, Zakir Hussain i Chris Potter stižu u Zagreb