Kultura
10. LJETNE NOĆI TEATRA EXIT U MUZEJU ZA UMJETNOST I OBR

Na programu i predstave OLJK-a
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
Jubilarne, 10. ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obr, traju od 27. lipnja do 3. kolovoza, a svojim bogatim programom upotpunit će još jedno kulturno ljeto u Zagrebu. U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći bit će izvedena 23 naslova, a program će 27. lipnja otvoriti nagrađivana predstava Pluća Duncana Macmillana u režiji Aide Bukvić s Jadrankom Đokić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama.


Osim hit-predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT poput SHAKEspeare na EXit, Ja, tata!, Kako misliš mene nema?!, Pluća, Konstelacije, Izložak br. 49, Voliš li me?, Cabaret – koncert za žlice i gitaru, CABAres CABArei, Balon, Münchhausena itd., publika će moći pogledati dva regionalna i šest domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.


Tako će se publici ovo ljeto Atelje 212 iz Beograda predstaviti komedijom Režim ljubavi Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, a Sarajevski ratni teatar - SARTR najnagrađivanijom predstavom sezone u BiH Jedvanosimsoboakalomistobo Aleša Kurta i Nejre Bajrić u režiji Aleša Kurta.


Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati dvije splitske predstave; monodramu Domaši prema tekstu i režiji Ane Marije Veselčić u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu te intimnu i potresnu predstavu HNK Split Obitelj Denisa Kellya u režiji Ivana Plazibata.


Iz Zagreba gostuju RadioTeatar Bajsić i prijatelji s predstavom Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje), čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, Akademija dramske umjetnosti s ispitnom produkcijom San ivanjske noći Williama Shakespearea pod mentorstvom Renea Medvešeka, Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom s virtuoznom monodramom Mistero Buffo Daria Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka te Tragači u.o. i Centar KNAP s predstavom Nora - trenutak pobune Jelene Hadži-Manev u režiji Frane Marije Vranković.

Zagrebačka praizvedba predstave Buđenje Brada Bircha u režiji Aide Bukvić koprodukcija je Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture 2019. N.Vek.
Možda ste propustili...

OTVORENI 25. DANI MILKA KELEMENA

Festival koji promiče umjetnički dijalog

DOC. DR. SC. JASMINKA NAJCER SABLJAK

Nema do kraljevske riznice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana