Novosti
STAMBENI KREDITI

Za svako dijete dodatna subvencija
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Vlada je u četvrtak u Sabor uputila izmjene i dopune Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, kojima se za svako dijete u obitelji omogućava dodatno subvencioniranje kredita u trajanju od još jedne godine. Svrha izmjena i dopuna Zakona je omogućiti dodatno subvencioniranje kredita za još jednu godinu u slučaju da podnositelj zahtjeva ili član njegova kućanstva ima maloljetnu djecu, odnosno ako pri podnošenju zahtjeva za sufinanciranjem dijete podnositelja zahtjeva ili člana njegova kućanstva nema navršenih 18 godina. Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar kaže da je u dvije godine primjene zakona 5300 mladih obitelji dobilo subvencije, s tim da je u 2018. broj zahtjeva porastao za 23 posto.


Vlada je u Sabor uputila i Konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o društveno poticanoj stanogradnji (POS), kojima predlaže smanjenje kamatne stope na javna sredstva te zabranu najma ili prodaje POS-ovih stanova u desetogodišnjem razdoblju.
Ministar Štromar rekao je da se radi o konkretnoj demografskoj mjeri s ciljem da se mladima osigura stanovanje i ostanak u Hrvatskoj. Cilj je predloženih izmjena, kako je rečeno, osim gradnje omogućiti i kupnju stanova za državne i javne službenike i namještenike deficitarnih zanimanja te spriječiti zloupotrebe javnih sredstava u korištenju stanova. H
Možda ste propustili...