Crna kronika
POGINUO 35-GODIŠNJAK

Nakon naleta na traktor, motociklist stradao pod autom
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Nesreća se dogodila na zapadnoj veznoj cesti u Slavonskom Brodu, a uzrok joj je prebrza vožnja
SLAVONSKI BROD

Dvojica mrtvih i šestero ozlijeđenih u više prometnih nesreća crne su brojke slavonskih prometnica od utorka. Nakon što je u jutarnjim satima na autocesti A3 kod Slavonskog Broda poginuo 44-godišnji suvozač, a još su tri osobe teško ozlijeđene, u kasnim večernjim satima u Slavonskom Brodu u nesreći je smrtno stradao i motociklist.

- Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske oko 23.35 zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na zapadnoj veznoj cesti u Slavonskom Brodu. Očevidom je utvrđeno da je 35-godišnjak, koji je na glavi nosio zaštitnu kacigu, upravljao motociklom slavonskobrodskih registracija od istoka prema zapadu. Ispred njega se u istom smjeru kretao traktor kojim je upravljao 48-godišnjak, a suprotnim prometnim trakom kretao se 45-godišnjak osobnim automobilom austrijskih registracijskih oznaka. Zbog neprilagođene brzine 35-godišnji je motociklist prekasno uočio vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do udara motocikla u traktor te odbacivanja motocikla na suprotni prometni trak i udara osobnog automobila u motocikl - doznajemo od Krešimira Šimića iz Policijske uprave brodsko-posavske. Od zadobivenih ozljeda 35-godišnji motociklist preminuo je na mjestu nesreće.

Istoga dana u Osječko-baranjskoj županiji teško je stradao vozač automobila. Kako doznajemo iz policije, na državnoj cesti D53 u Našičkoj ulici u mjestu Zoljani, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali teretni i osobni automobil. Vozač osobnog automobila teško je ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u Općoj županijskoj bolnici Našice. Državna cesta D53 bila je zatvorena od 17 sati do 18.50, a u to vrijeme za promet su se koristili alternativni pravci.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji stradale su u utorak u prometnim nesrećama dvije osobe. Prva nesreća dogodila se oko 10.30 u Nuštru. Kolnikom ulice Križnog puta 73-godišnji se Nuštarac kretao biciklom iz smjera Vukovara prema centru Nuštra. Kako bi izbjegao udar u zaustavljeni automobil, skrenuo je udesno te sletio u odvodni kanal. Zbog pada 73-godišnjak je teže ozlijeđen.

Oko podneva 66-godišnjak iz Bršadina uključivao se s travnate površine osobnim vozilom na kolnik Đurđevićeve ulice u Bršadinu. Kako nije propustio vozilo koje se kretalo cestom, došlo je do udara u automobil kojim je upravljao 57-godišnjak iz Bršadina. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen 66-godišnjak, no očevidom je utvrđeno kako su oba vozača imala alkohola u krvi.

Sandra Lacić
35

godina imao je motociklist koji je poginuo u Slavonskom Brodu
APEL MOTOCIKLISTIMA IZ POLICIJE
Iz policije apeliraju na mopediste i motocikliste da voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima cijele godine, koriste se propisanom, homologiranom i uredno pričvršćenom zaštitnom kacigom, ali i da imaju i drugu motociklističku opremu kao što su jakna, hlače, štitnici, čizme i rukavice.

- Krećite se dopuštenim brzinama, a tijekom vožnje u skupini vozite jedan iza drugog. Najvažnije je istaknuti da ne precjenjujete vlastite mogućnosti, odnosno ne podcjenjujte opasnosti u prometu - upozoravaju iz Policijske uprave brodsko-posavske.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike