Dome slatki dome
UREĐENJE DOMA

Detalji uvijek pričaju priču
Objavljeno 30. svibnja, 2019.
Dječja soba je najmaštovitiji dio doma, no dječju maštu treba uvijek iznova zadovoljavati

Uređenje doma treba prilagoditi prostornim mogućnostima, osobnim potrebama i željenim stilskim odrednicama. Posebni detalji daju prostoru identitet, a najčešće ocrtavaju osobnost samog vlasnika.

Ako tragate za praktičnim i inovativnim detaljima koji će ukrasiti i funkcionalno dopuniti vaš dom, obratite pozornost na prezentirane elemente namještaja i opreme, jer će možda baš oni biti izvor inspiracije za kojom tragate.

Česte izmjene
Dječja soba obično je najmaštovitiji dio doma, no razigranu dječju maštu treba uvijek iznova zadovoljavati novitetima i čestim izmjenama detalja u prostoru. Ako vaš mališan ima problema sa spavanjem, možda mu odlazak na spavanje trebate učiniti zanimljivijim i maštovitijim. U tome će vam sigurno pomoći odabir maštovitog kreveta koji je potrebno smjestiti samostalno u prostor kako bi bio što dominantniji i dojmljiviji. Dječju sobu možete učiniti inovativnom i zanimljivom na različite načine, a jedan od njih je odabir ormara čije fronte predstavljaju ploču za pisanje.

Ako imate previše stvari koje biste trebali postaviti na police, a bojite se opterećenosti zidova njihovim prevelikim brojem, olakšajte ih na način da ih učinite lebdećima u prostoru. Police pričvrstite nevidljivim nosačima uz zid, a na spoj zida i stražnjeg ruba polica ugradite indirektnu rasvjetu. Na taj način stvarate interesantan svjetleći korpus koji svojom atraktivnošću, posebice u večernjim satima, svoju osnovnu ulogu stavlja u drugi plan, a dominira kao dekoracija koja se doživljava vrlo „laganom“ na zidu.

Za računalo
Ako tražite praktično rješenje za postavu prijenosnog računala, odaberite rješenje koje predstavlja uska, povišena komoda, u dizajnu prilagođenom ostalim elementima namještaja. Postavljanjem barske stolice i mogućnošću otklapanja gornje fronte, ona postaje postolje za računalo tj., vaš radni stol koji ne zauzima mnogo prostora. Stvorili ste svoj kutak u kome mirno možete obavljati svoje računalne aktivnosti i biti neovisni o tome što se događa na bilo kojem drugom stolu koji bi eventualno poslužio za rad na računalu.
Monika Galović Rolich, dipl.ing.arh.
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

Najčitanije iz rubrike