Dome slatki dome
NATJECANJE POWER DOG SHOW CROATIA

Psi skakali u vis, vukli teret, penjali se po zidu...
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Cilj je treninzima i natjecanjima pokazati koliko psi tipa bull mogu postići i kakvi psi mogu biti kada ih se pravilno odgaja i usmjeri

U organizaciji Kinološkog društva Čepin i sekcije Power dogs Croatia održano je još jedno natjecanje POWER DOG SHOW CROATIA.


Riječ je sportskom natjecanju nešto drugačijem od klasičnih izložbi i utakmica po programima sportske radne kinologije. Discipline u kojima su se psi natjecali na lijepom poligonu KD-a Čepin bile su skok u dalj, skok u vis, penjanje po zidu, vuča saonica, utrka na traci, vuča tereta i izložba. Natjecanje je bilo međunarodnog tipa i sudjelovali su natjecatelji iz cijele Hrvatske te gosti iz Bugarske, Mađarske, Srbije i Slovenije.


- Ovo je drugo natjecanje ovakvog tipa održano na našem području. Bilo je više pasmina zastupljenih na ovoj priredbi, ali su svakako prevladavali psi tipa bull zbog svojih fizičkih predispozicija za ovakve vrste sportskih aktivnosti. Ovo je natjecanje osim sportskog i edukativnog tipa na kojemu vlasnici pasa tipa bull razmjenjuju znanje i iskustvo, a same discipline su izuzetno atraktivne, u što su se mogli uvjeriti i posjetitelji koji su ostali zadivljeni viđenim. Također je jedan od ciljeva treninzima i natjecanjima ljudima pokazati koliko psi tipa bull mogu postići i kakvi psi mogu biti kada ih se pravilno odgaja i usmjeri na pravilno iskorištavanje njihova potencijala, te rušiti predrasude o njima kao "opasnim psima" i dati im priliku da se prikažu u pravom svjetlu kakvi zapravo jesu - doznajemo od Zorana Gotića iz KD-a Čepin.


Na terenu kinološkog društva i dalje se nastavljaju aktivnosti i treninzi ovog tipa. O terminima i treninzima svi zainteresirani mogu dobiti obavijesti preko facebook-stranice KD-a "Čepin", a za sve detaljnije informacije i upite može se obratiti Zoranu Gotiću. J.Kn.
Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

Najčitanije iz rubrike