Sport
LIGA ZA PRVAKA ZA RUKOMETAŠE

NEXE ide rušiti Zagreb, Spačva bez imperativa
Objavljeno 16. ožujka, 2019.

Užurban je, ali i vrlo zgusnut rukometni kalendar. Predstojećeg vikenda počinje Liga za prvaka Premijer lige za rukometaše. Četirima najboljim momčadima iz osnovnog dijela, Dubravi, Poreču, Umagu i Spačvi-Vinkovci, priključuju se i SEHA ligaši PPD Zagreb i NEXE, koji su upravo zaključili osnovno natjecanje u regionalnoj ligi gdje su izborili nastup na finalnom turniru.


Dva najbolja hrvatska kluba uz završnicu u SEHA ligi te nastup u osmini finala Lige prvaka odnosno u skupini EHF Kupa sad očekuje i borba na hrvatskoj sceni. Čini se kako bi, prema trenutnim odnosima snaga, hrvatsko prvenstvo, bar borba za prvaka, trebalo biti najzanimljivije u posljednjih desetak i više godina. Istina, branitelj naslova PPD Zagreb i dalje je veliki favorit, ali kvalitativno približili su im se Našičani. Uostalom, ove sezone već su ih jednom svladali u prvom kolu SEHA-Gazprom lige. Našičani ipak prije svega moraju kvalitetno i bez podcjenjivanja odraditi ostale suparnike. Prisjetimo se, prošle godine, doveli su se u neugodnu situaciju nakon poraza od Dubrave i Varaždina pa u jednom trenutku nisu čak više mogli samostalno odlučivati o svojoj sudbini. Zato današnje (subotnje) gostovanje u Umagu (19 sati dvorana Stella Maris) shvaćaju vrlo ozbiljno. Premda, trener NEXE-a Hrvoje Horvat i u Istri će pokušati sačuvati igrače koji imaju najviše problema s ozljedama.


- Vozab se hvatao za rame nakon jednog udarca protiv Meškova, Šipić također ima problema s ramenom tako da pretpostavljam kako još neće biti na raspolaganju. Ostali imaju sitne ozljede, ali to će vjerujem biti u redu. Umag će biti teško gostovanje, moramo ga odraditi jako pametno i ne smijemo si dopustiti nikakvo opuštanje - kaže Hrvoje Horvat uoči susreta s Umagom.


U akciji će biti i rukometaši Spačve Vinkovci, koji su treću sezonu zaredom sudionici Lige za prvaka i otvaraju je današnjom utakmicom u Zagrebu protiv Dubrave. Vinkovčani u metropli nemaju nikakav imperativ, a to je potvrdio i njihov trener Josip Mečić.
- Idemo se nadmetati i pokušati ponoviti utakmicu iz 11. osnovnog dijela kola kada smo slavili u njihovoj dvorani. Istina je, nemamo nikakav imperativ kada je rezultat u pitanju, želja je samo da odigramo što bolje - kaže trener Spačve Vinkovci. K. Lacković/A. Grgić
Osim utakmica Umag - NEXE i Dubrava - Spačva, u subotu se u 1. kolu Lige za prvaka još sastaju PPD Zagreb - Poreč
Možda ste propustili...

HAJDUK OSTAO NA TREĆEM MJESTU LJESTVICE

Pobjeda Hajduka protiv Rudeša na praznom Poljudu

KRAJ SEZONE: OPERIRAN BOJAN BOGDANOVIĆ

Propao povratak u reprezentaciju?

LOŠA ISKUSTVA BIJELO-PLAVIH U TUROPOLJU

Gorica nema imperativ, ali Osječani neće dobiti popust

Najčitanije iz rubrike