Regija
POČETNA KONFERENCIJA

Preko projekta posao za 60 žena
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
BELI MANASTIR - Jučer je u belomanastirskom hotelu Patria održana početna konferencija projekta ‘‘Zajedno za bolju i sretniju budućnost‘‘ iz ‘‘Zaželi - programa zapošljavanja žena‘‘. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Kako je istaknuto, nositelj projekta je GD Crvenog križa Beli Manastir, a partneri HZZ, Centar za socijalnu skrb Beli Manastir, grad Beli Manastir te općine Petlovac i Popovac. Vrijednost projekta je približno 9,7 milijuna kuna, a po vrijednosti i broju zaposlenih žena među prvih je deset do sada ugovorenih u RH, te drugi po vrijednosti koje je ugovorilo jedno društvo Hrvatskog Crvenog križa. Planirano trajanje mu je 30 mjeseci, a sastavni dio dvogodišnje zapošljavanje 60 žena s područja Belog Manastira i spomenutih općina.

- Svrha projekta je zapošljavanje žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, bilo zbog svojih godina ili obrazovanja. Zapošljavanjem će se socijalno uključiti, dobiti osjećaj veće vrijednosti i smanjiti rizik od siromaštva - rečeno je u uvodnom dijelu. Nazočnima su se, između ostalih, obratili gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije Ivana Stanić i ravnateljica GDCK Ines Rudić.

Nakon potpisivanja ugovora, ženama, koje će skrbiti o 300-injak starijih osoba, uručeni su bicikli. I.G.
Bit će posla za još deset žena
Sastavni dio projekta je i osposobljavanje žena kako bi se osnažio i unaprijedio radni potencijal. Planirano je, naime, osposobljavanje žena za gerontodomaćice ili njegovateljice starijih i nemoćnih osoba. Isto tako, projektom je za dio žena osigurano sufinanciranje polaganja vozačkog ispita. Važno je istaknuti kako je zainteresiranih žena bilo znatno više od planiranog broja, pa sa svima nije mogao biti potpisan ugovor, ali će njih deset vrlo brzo moći raditi na istom projektu, ali uz druge nositelje.
Možda ste propustili...

U DONJEM MIHOLJCU GRADI SE NOVA SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Uskoro atraktivna pumptrack staza

Najčitanije iz rubrike