Autoglas
NOVI PRODAJNI ADUT CITROËNA

C5 Aircross: Luksuzni Francuz od petka je u Hrvatskoj
Objavljeno 26. veljače, 2019.
Kapacitet prtljažnika je 580 litara, a može se proširiti do 720 l sa stražnjim sjedalima pomaknutim prema naprijed

Novi prodajni adut Citroëna, C5 Aircross, prošlog je tjedna stigao u hrvatske autosalone, a kupcima će biti na raspolaganju od petka. Ovaj SUV nudi ponudu personalizacije s 30 vanjskih kombinacija i najsvestraniji je i najudobniji SUV u svom segmentu.

Hrvatskim će kupcima u ponudi biti modeli s tri razine opremljenosti: Live, Feel i Shine. Opremljen je učinkovitim Euro 6.2 benzinskim i dizelskim motorima od 130 KS do 180 KS te novim automatskim mjenjačem EAT8. Početna cijena benzinske izvedbe Citroën C5 Aircross Live PureTech 130 S&S BVM6 iznosi 179.900 kn, a dizelska izvedba novog SUV Citroën C5 Aircross Live BlueHDi 130 S&S BVM6 starta sa 195.900 kn.

Velika prednja maska s dvostrukim Full LED svjetlima C5 Aircrosu daje izgled modernog vozila. Bočni profil naglašen je širokom ostakljenom površinom, a na stražnjoj su strani reljefna stražnja svjetla s četiri oblika 3D LED modula, hvataju poglede i naglašavaju širinu automobila. Dugačak je 4,50 m, kotači su promjera 720 mm, a udaljenost od tla je 230 mm.

Udobna sjedala
Kada sjednete u unutrašnjost Citroëna C5 Aircross odmah se osjećate zaštićeni zahvaljujući visokoj poziciji sjedenja i prostranoj luksuznoj kabini. Upravljačka ploča suptilno ugrađuje opremu visoke tehnologije, uključujući 8" tablet.

Široka sjedala u Novom SUV Citroën C5 Aircross pružaju vrhunsku udobnost i iskustvo vožnje. Inovativan dizajn kombinira pjenu visoke gustoće u središtu sjedala s teksturiranom pjenom u površinskom sloju pružaju stvarnu mekoću, a nude i dobru podršku za tijelo. Pored grijanja, prednja sjedala imaju i sustav za masažu u više točaka koji koristi osam pneumatskih aktuatora u naslonu. S tri pojedinačna sjedala straga, novi SUV Citroën C5 Aircross ističe se u svom segmentu. Ista širina sjedala osiguravaju jednaku udobnost za svakog putnika. Zahvaljujući mogućnosti pomicanja svakog individualnog sjedala naprijed - nazad za 150 mm moguće je optimizirati prostor za putnike ili povećati prtljažni prostor, prema vašim potrebama. Kapacitet prtljažnika Citroëna C5 Aircross je 580 litara, a može se proširiti do 720 l sa stražnjim sjedalima pomaknutim maksimalno prema naprijed, što ga čini najprostranijim u svojoj klasi. Zapremina raste do 1630 l, kad su stražnja sjedala preklopljena. Pogodno za sve vrste cesta, C5 Aircross omogućuje vozaču da djelomično automatizira vožnju.

Automatizacija
Jednostavno odaberite željenu brzinu, veću od 30 km/h, i ovaj će sustav automatski održavati vozilo u svojoj traci slijedeći linije nacrtane na tlu. U kombinaciji s adaptivnim tempomatom s funkcijom Stop & Go, Citroën C5 Aircross može se zaustaviti i ponovo pokrenuti ovisno o vozilu ispred. Vozač više ne treba upravljati brzinom ili putanjom, a ove funkcije podržavaju automobil. Imajte na umu da kako bi funkcija ostala aktivna, vozač mora držati ruke na upravljaču. U svakom trenutku vozač može preuzeti kontrolu nad vozilom. Opremljen učinkovitim Euro 6.2 benzinskim i dizelskim motorima od 130 KS do 180 KS i novim automatskim mjenjačem EAT8, C5 Aircross bit će prvi model Citroëna opremljen tehnologijom Plug-in Hibrida (PHEV) tijekom 2020. godine.
Milan Bugarić
BROJNI PRETINCI
Citroën C5 Aircross ima velik broj praktičnih spremišta za pohranu. Između velikog spremišta ispod središnjeg naslona za ruku, čiji hladnjak može primiti bocu od 1,5 l, pretinca za rukavice i velikog prostor za odlaganje u vratima, lako je pronaći mjesto za svaku namjenu. Na prednjem dijelu centralne konzole nalazi se i praktično spremište opremljeno bežičnim induktivnim punjačem za pametne telefone. Tu je i ConnectedCAM Citroën kamera visoke rezolucije, koja automatski sprema videosnimke u slučaju prometne nesreće.
179.900

kuna startna je cijena za benzinsku izvedbu
195.900

kuna početna je cijena dizelske izvedbe novog Citroëna C5 Aircross
C5 Aircross omogućuje vozaču da djelomično automatizira vožnju
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala